אילנית יפה

פגיעה מדלת זכוכית

קרה לי מקרה נורא מוזר אבל מרגיז. הלכתי לטייל ברחוב ונכנסתי לחנות והדלת בחנות היתה מזכוכית שקופה לגמרי ולא ראיתי אותה וחשבתי הדלת פתוחה והתנגשתי בה וקיבלתי מכה מאוד חזקה באף ויש לי כרגע שבר באף אוני בבית ומפסידה עבודה וגם מפחדת שהאף שלי יתכער. אני יכולה לתבוע את החנות?

קרן ברק, עורכת דין

החוק מסדיר את עניין דלתות הזכוכית וקובע דרכי סימון על גבי הדלת כדי למנוע מקרים כגון המקרה שלך. קשה לי להתייחס ספציפית למקרה מבלי לראות את הדלת המדוברת. תוכלי לצלם את דלת החנות ולבוא למשרדי ליעוץ בצירוף החומר הרפואי המשקף את הנזק בפנייך. במידה שבעל החנות לא סימן את דלת הזכוכית בבית העסק כנדרש בחוק והיא אינה ניתנת להבחנה, יש מקום לשקול תביעת רשלנות כנגדו.