דינה

אחוזי נכות מספקים אך האבחנה שגויה

שלום, יש לי שבר כתוצאה מתאונת עבודה (נבדקתי על ידי מספר רופאים מומחים שקבעו שקיים שבר). היתי בועדה רפואית והם נתנו לי נכות זמנית אבל רשמו בפרוטוקול שבצילומים לא נצפה קו שבר אלא קיימת דפורמציה באזור הפגיעה אשר בטעות חושבה כשבר ואין קשר בין התלונות ובין הממצאים בדימות אשר אינם מצביעים על פגיעה חבלתית טריה. את אחוזי הנכות קיבלתי לצורך שיקום והחלמה. אם אחוזי הנכות הזמנית מספקים אותי, האם אי ערעור על החלטת הועדה, משמעו גם שאני לא מערערת על מה שכתוב בפרוטוקול ומסכימה שאין שבר? האם הדבר עלול להזיק לי בעת הועדה הרפואית לקביעת נכות קבועה? אם לא אערער על האבחנה שניתנה בעת קביעת הנכות הזמנית - שאין שבר, האם עדיין אוכל לטעון בועדה לקביעת הנכות הקבועה שמדובר בשבר (תוך המצאת המסמכים הרפואיים המתאימים) או שלא יהיה ניתן לטעון זאת גם אם חוות דעת רפואית מראה שאכן יש שבר? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. ישנה אפשרות לשלוח מכתב למוסד לביטוח לאומי ולערער או על אחוזי הנכות או על האבחנה. לפני הערעור, הייתי מציע לפנות למומחה נוסף על מנת שיחווה דעתו באם אכן קיים שבר או אם לאו ואז לשקול לערער על האבחנה. ככלל, עדיף שהאבחנה תהיה כפי שרופאי קופ"ח קבעו לך, קרי, שבר. בכל מקרה, ממליץ לך בהקדם (מאחר והזמן להגשת ערעור מוגבל) לקבל חוות דעת אורטופד נוספת ולהתייעץ עם עו"ד בתחום. בהצלחה!