שולה

ביטוח לאומי צילם אותי ורוצה לשלול לי את הנכות

שלום. אני נכה 100% ומקבלת שירותים מיוחדים. הנכות שלי היא בגין קושי בהליכה ובעמידה. לפני כמה חודשים הגיע אלי מישהו הבייתה והציג את עצמו כטכנאי בזק וביקש להכנס לבדוק משהו שקשור בטלפון שלי. בהתחלה אמרתי לו לא, אבל הוא התעקש אז נתתי לו להכנס. מתברר שזה היה חוקר של ביטוח לאומי שצילם אותי בסתר, ועכשיו קיבלתי הודעה מהביטוח הלאומי שהם רוצים להציג את הקלטת לוועדה הרפואית ולשלול לי את הנכות. מה עושים ?

קרן ברק, עורכת דין

שלום שולה. משרדנו מטפל במקרה מאוד דומה למקרה אותו את מתארת. קיימת פסיקה ברורה של ביה"ד לעבודה ולפיה אסור לחוקרי הביטוח הלאומי להציג את עצמם כעובדים בגוף אחר (כמו בזק, כבלים וכו') ולכן קיים סיכוי שביה"ד לעבודה יורה לביטוח הלאומי שלא להציג את הקלטת. מה שצריך לעשות, דחוף(!), זה להגיש צו מניעה כנגד הביטוח הלאומי לבית הדין לעבודה.