רות ריבק

פנסיית שארים

אלמנה המקבלת פנסיית שארים ויש לה חבר, האם היא זכאית להמשיך ולקבל הפנסיה?

אבנר בן חיון, עו"ד

רות שלום בעקרון יש לציין מהו המקור שממנו משולמת לך פנסיית שאירים: האםפנסיה תקציבית מכוח חוק שירות המדינה (גמלאות) או מקרן פנסיה וותיקה או מקרן פנסיה חדשה. לכל אחד ממקורות תשלום הפנסיה הנ"ל - יש מערכת זכויות וחובות נפרדת (במקרה של פנסיה תקציבית - יש חוק, ובמקרה של קרן פנסיה יש תקנון הקובע את הזכויות והחובות- כאשר לענין השאלה הנשאלת יש לבדוק בתקנון הספיציפי). בכל מקרה- באופן כללי אם מדובר על פנסיה תקציבית (מהמדינה)- אזי נישואים מחדש מפסיקים את הזכאות לתשלום פנסית שאירים- אין בחוק התייחסות ל'חבר' (אם כי יש לקחת בחשבון כי כשם שניתן להכיר על פי החוק בידועים בציבור - כבעלי סטטוס נשואים לעניינם שונים (ידועים בציבור לענין זה באופן כללי הינם מי שמקיימים משק בית משותף לתקופה משמעותית וגילו דעתם כי הינם כבני זוג נשואים לכל דבר וענין גם אם באופן רשמי לא נישאו); בקרן פנסיה ותיקה השייכת לקרנות הפנסיה הוותיקות שבהסדר 'עמיתים' (קרנות הפנסיה הוותיקות שאינן מאוזנות אקטורית- מבטחים הוותיקה, מקפת הוותיקה, קג"מ, הדסה, פועלי בנין וכו')- אין הגבלה לענין זה (על התקנון האחיד שחל בקרנות הפנסיה הותיקות המאוזנות); כנ"ל בקרן בקרן פנסיה חדשה האמור הינו סקירה כללית ואינו בא להחילף חוו"ד ספיציפית שיש לקבל אשר תבוסס על בסיס סוג הפנסיה המשולמת והמוקר לתשלום הפנסיה בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה