לילך

תשלום פנסיה ותגמולים

שלום רב,אני מתחילה שנה רביעית בעבודתי,רוב הסיכויים שאעזוב (אני אחרי חופשת לידה) דהיינו אתפטר. עבדתי שנה וחצי ב 100% משרה ושנה וחצי ב 60% משרה.כיצד אקבל את החלק של הפיצויים לפי כל שנה..או שמא לפי משכורת אחרונה,איך זה לפי החוק? בנוסף,אני חד הורית ואם ארצה למשוך את כספי הפנסיה/תגמולים שנותרו לי הבנתי שעלי לשלם מס למס הכנסה האם כאם חד הורית מגיע לי פטור ממס הכנסה או לשלם פחות? אודה למענה על שתי שאלותי תודה ושבת נפלאה! לילך

עו"ד אבנר בן חיון

לילך שלום גובה פיצויי הפיטורים בהנחה שקיימת זכאות בנסיבות שבהן את מסיימת לעבוד, הינו בהתאם למשכורת אחרונה כפול שנות העבודה. תקנות פיצויי פיטורים (חישוב פיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964 קובעות בתקנה 7שאם עבר עובד מעבודה מלאה לעבודה חלקית או מעבודה חלקית לעבודה מלאה, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי למידת החלקיות של עבודתו. יחד עם זאת, משאלתך ניתן להבין כי בוצעו בגינך הפקדות לחסכון פנסיוני. ככל שהפקדות אלה כוללות גם הפקדות לרכיב פיצויים (מנתוני המקרה שלך ותקופת העסקתך ככל הנראה חל עליך, לכל הפחות צו ההרחבה לפנסיה חובה הכולל מחוייבות לתשלום פיציויי פיטורים לחסכון פנסיוני). ולכן, במקרה כזה, חלק מפיצויי הפיטורים שלך הופקדו בחסכון הפנסיוני שבוצע עבורך (אם בוצעו בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה חל על רכיב זה הפטור שלפי סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים). תקנות מס הכנסה אינן קובעות פטור ממס למשיכת כספים שהופקדו בקרן פנסיה בפטור ממס (חלק התגמולים - על חלק הפיצויים ניתן לקבל בפטור ממס בכפוף לתקרת הפיצויים המותרת). ככל שקיים מצב של הכנסה מזערית - כקבוע בתקנות מס הכנסה - ניתן למשוך מכספי התגמולים את ההפרש שבין ההכנסה בפועל לבין גובה ההכנסה המזערית כהגדרתה בתקנות מס הכנסה (ועל כך ניתן לפנות לגוף המוסדי המנהל את החסכון הפנסיוני שלך ולקבל הסבר).

לילך

שלום רב, ראשית,עלי להודות לך על המענה. שנית,אשמח להבין כי לא הבנתי האם אני זכאית לפטור ממס הכנסה עבור כספי הפיצויים והפנסיה (פיצויים 12,000 שחברוטו) ו15,000 פנסיה.? עבדתי שלוש וקצת שנים ואני חד הורית ומתפטרת אחרי לידה. תודה מראש, לילך

עו"ד אבנר בן חיון

לילך שלום כפי שצינתי בתשובתי (ראי פסקה אחרונה) - אין פטור ממס הכנהס לאם חד הורית. אך קיים פטור ממ"ה בשל משיכה מוקדמת במקרה שבו הכנסתו של העמית בקופה"ג נמוכה מגובה ה'הכנסה המזערית' כהגדרתה בתקנה 34 (ב)(4) לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופת גמל), התשכ"ד-1964, שאז העמית זכאי למשוך מהקופה מדי חודש, בפטור ממס את ההפרש שבין הכנסתו לגובה ההכנסה המזערית. 'ההכנסה המזערית' מוגדרת בתקנות מס הכנסה הנ"ל- בגובה שכר המנינימום לחודש- ואם יש לעמית ילד שגילו מגיל 18 - אזי פעמיים ההכנסה המזערית. כלומר בהנחה ששכר המנימום כיום הוא באזור 4,300 ש"ח לחודש ואין לך בן זוג ויש לך ילד שגילו נמוך מ-18 שנים- אזי ההכנסה המזערית בגינך הינה 8,600 ש"ח.

לילך

שם תוכן הודעה:תודה רבה! ואני מצטערת אם נשמעתי נרגזת,אין לי אלא מילים טובות לומר על עזרתכם,יישר כח!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה