אורנה

ביטול זכאות לפנסיה אחרי 26 שנים

שלום, החל משנת 79' ועד 82' עבדתי בבנק הפועלים ב- 3 תקופות שונות, סה"כ 15 חודשים. כמו כן עבדתי בשנת 85' ב"משביר המרכזי" במשך כ- 10 חודשים. שני המעסיקים האלה הפרישו עבורי סכומים לפנסיה וכמובן הורידו מתלושי השכר שלי את חלק העובד. את הסכומים שהצטברו העבירו לק.ג.מ. כל שנה קיבלתי אישור שנתי מק.ג.מ. על גובה חסכונותיי הפנסיוניים. לאחרונה שמתי לב שהסכום קטן לכדי מחצית מהסכום שדווח עליו בעבר. בדקתי את הדוחות של השנים האחרונות וגיליתי שבשנת 2008 הורידו את שורת הזכאות בגין עבודתי בבנק הפועלים. נותרה רק השורה בגין עבודתי ב"משביר המרכזי". ק.ג.מ טוענים שמשכתי את הכספים בזמנו והיות והם מצאו את המסמכים, החליטו לבטל את הזכאות. לפני שאגיע למשרדם לבירור, רציתי לברר אתכם האם החוק מתיר שינויים אחרי 26 שנים ויותר, גם אם נמצאו המסמכים הרלבנטיים ? (מעניין איפה הם היו עד שנת 2008 ...) מה גם שלא קיבלתי כל הודעה בכתב על השינוי. לשאלתי בעניין זה , ענתה לי נציגת השירות בשאלה נגדית : "את חושבת שאנחנו יכולים להודיע לכל כך הרבה לקוחות על שינויים מסוג זה ?" לתשובתכם אודה, אורנה

עו"ד אבנר בן חיון

אורנה שלום השאלה היא פשוטה- האם משכת כספים מק.ג.מ. אם לאו. אם אכן משכת כספים, הגם שהקרן לא עדכנה בשל טעות כזו או אחרת מצידה את המשיכה בחשבונך בקרן, אין משמעות העניין- הקמת זכות מהותית לכספים שכבר קיבלת. מקובל בגופים מוסדיים לבצע טיוב נתונים מעת לעת ובמקרים שבהם מתברר כי שולמו כספים או כי יש לערוך תיקונים בהתאם למצב בפועל- אזי גופיפ אלה עורכים תיקונים כדין. יש לדעת כי קרנות פנסיה אינן רשאיות להעניק זכויות ביתר לעמיתים מאחר וזכויות אלה הינן על חשבון כלל עמיתי הקרן. באם את משוכנעת שלא משכת את הכספים - אזי קיימת לך לכאורה טענה צודקת מול ק.ג.מ. (נציין גם כי קיימת פסיקה לפיה בחלוף תקופה ארוכה משמעותית בה הקרן מציגה מצג לכספים שנמשכו לטענתה כי יכול ותקום לעמית זכות לפיצוי בגין מצג זה (יש לבדוק גם באם היתה הסתמכות על מצגים אלה) ובכל מקרה לפי נסיבות הענין בבדיקה פרטנית.

אורנה

לעו"ד אבנר בן חיון בעניין ביטול זכאותי לפנסיה אחרי 26 שנים (שאלתי מ-26.10.13) א.נ., תודה על תשובתך. ברשותך, שתי שאלות נוספות : 1. האם החוק לא מחייב להודיע למבוטח שמבטלים לו זכאות אחרי כל כך הרבה שנים ? 2. אכן נשלחו אליי צילומים של 3 שיקים בגין משיכת כספים, אך כידוע, שיק יכול שלא להפרע (אולי יצא אך לא נשלח, אולי לא הגיע ליעדו וכו'), זאת בניגוד להעברה בנקאית מחשבון לחשבון. האם אין הם חייבים להוכיח שהשיקים האלה אכן נפרעו ? לתשובתך אודה, אורנה

עו"ד אבנר בן חיון

אורנה שלום בעקרון קרן הפנסיה אמורה לשלוח הודעה למבוטח לאחר ביצוע משיכה (אם כי המצב כאן שונה הואיל והמשיכה בוצעה כבר לפני שנים רבות לטענת קרן הפנסיה). בכל מקרה - לכל הפחות מכוח חובת הנאמנות של הקרן כלפי עמיתיה נראה שעל הקרן לידע עמית על סילוק החשבון. ענין חובת ההוכחה במקרה זה - נראה כי הקרן מציגה עדות לכך שהשיקים נחתמו ונשלחו אליך ולכן נראה על פני ו כי חובת ההכוחה עליך להוכיח כי הם לא נפרעו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה