ערעור על החלטת קרן פנסיה
עברתי תד.קרן פנסיה שילמה לי קצבת נכות שנתיים.לאחר מכן דחו בקשתי להמשך קצבה.שילמתי שנתיים תשלומים לקרן לשמירה על הזכויות.בינתיים עוד הכחנה תביעה לבימש.הפסקתי לשלם לאחר שבשיחה טלפונית עם הקרן נאמר לי כי אני רשאי להגיש ערעור גם בלי לשלם,בגין ארןע ת.ד זה .במידה ויחליטו שאני זכאי להמשך פנסית נכות -הפסקת התשלום שלי לא תפגע בזכאותי לקבל פנסיה.עוד שלי לא בטוחה שזה כך
ככל שהערעור יתקבל ותוכרי נכה מהמועד בו הופסקה ההכרה הרי שאם שילמת בגין שמירה על כיסוי מלא- לא אמורה להיות בעיה ואת זכאית לתשלום פנסית נכות. אולם אם יקבע למשל הכרה בנכות חלקית או שלא תקבע הכרה בנכות, ולאחר מכן חלה החמהר בנכות שתזכה אותך בהכרה כנכה קיימת. ההמלצה היא לנסות אולי יש סיכוי להשלמת התשלומים( כבר לא רק תשלומי ריסק כי התקופה המקסימלית עברה)
תודה על התשובה.חשוב לי לוודא אם הבנתי נכון: אם תביעת נכות תוכר ,מניחה שרטרו משנת 2014,אז עדיין שולמו תשלומים לשמירת זכויות בקרן-אקבל קצבת נכות מ 2014 ןעד גיל פרישה בשנת 2031? או אקבל קצבת נכות רק עד מועד הפסקת תשלום לקרן-שנת 2016? שנתיים קצבה או 17 שנים ? האם יש הבדל במדה ויאשרו קצבת נכות חלקית או מלאה?
שאלות נפוצות:
תומר סיון