אנה

לפני שאני מחליטה בכלל האם לפנות ליועץ פנסיוני נורא חשוב לי לדעת כמה דברים, ממש אשמח למענה!!

א. רציתי לדעת, לפני הכל, מהן בערך העלויות/טווח המחירים אצל יועצים פנסיונים (בלתי תלויים כמובן ואובייקטיביים!!)- הסטטוס שלי: רווקה ובריאה, בת 30, ללא ילדים, שכירה.. ?? ב. סליחה על הבורות- אבל האם יועץ פנסיוני תפקידו אך ורק לייעץ לי -תרתי משמע- ואולי גם להנחות אותי בפעולות עתידיות שאצטרך לבצע בהמשך ובעצמי בלבד?? או שבעצם יש לו גם את הסמכות והייפוי כוח (בשמי) לבצע פעולות ממשיות עבורי? -פעולות אשר נוגעות לקרנות הפנסיה כמובן **אתן דוגמה- עד ליום זה, הצטברו לרשותי חסכונות בתוך 3 קרנות פנסיה שונות (עקב החלפת מקומות עבודה בעבר)- במגדל, פסגות וכלל ביטוח- אם למשל, היועץ הפנסיוני מציע עבורי מסלול מסוים ב"פניקס", בטענה שזו האופציה האידיאלית, המשתלמת והרווחית ביותר עבורי -האם הוא בעצמו זה שדואג להעברת הכספים/חסכונות שהצטברו לי בשלושת הקרנות המצויינות לעיל אל הקופה הרצויה- או שאני רק שומעת בעצתו ואמורה לעשות זאת בעצמי?? ג. במידה ושתיים מקרנות הפנסיה אינן פעילות כבר כמס' שנים- **הכוונה- שעדיין יש בהן חסכונות כספיים שהצטברו, אבל הופסקו הפרשות הכספים אליהן מלפני תקופת זמן ארוכה** -אז האם במצב כזה, מדובר באבדה משמעותית של כסף -בכל הקשור לדמי הניהול, עמלות או בכלל ?? ד. בעניין- דמי הניהול בקרנות הפנסיה: האם מדובר בדמי ניהול חודשיים או שנתיים ???- והאם כשמפסיקים להפריש לי כספים לקרן מסוימת (עקב מעבר למקום עבודה חדש לדוגמה, בו המעסיק עובד עם קרן פנסיה שונה) -אז האם במקביל מפסיקים גם לגבות לי את דמי הניהול ושאר העמלות/ביטוחים הנלווים?? ה. לאחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש (דרך חב' כוח אדם) ונאמר לי שאצלם, הם מתחילים להפריש כספים לקרן הפנסיה רק לאחר שלושה חודשים מתחילת העבודה- האם זה חוקי בכלל לעשות דבר כזה?? הם לא מחויבים להתחיל לשלם לי פנסיה החל מחודש העבודה הראשון ??? ו. האם מומלץ לפנות ליועץ פנסיוני בכל עת שהסטטוס האישי משתנה באופן משמעותי- כמו לדוגמה: מרווק/ה לנשוי/אה, לאחר הולדת ילדים, או שינוי משמעותי בגובה המשכורת (ובאיזה מקרים נוספים עוד)??תודה רבה רבה, חשוב לי לדעת את כל הדברים האלה!!!

עו"ד אבנר בן חיון

שלום ראשית זה מעודד לראות את הרצינות שבה את מתייחסת לחסכון הפנסיוני שלך. שכן, לבחירות שלך כיום, בגיל צעיר, נודעת משמעות גדולה מאוד בעתיד. ככלל, המחוקק בחוק הייעוץ והשיווק הפנסיוני (שם מקוצר) התקין בשנת 2005, כחלק מרפורמה מקיפה בענף החיסכון הפנסיוני, מקצוע חדש- בעל רשיון. ככלל, בעל הרשיון מתחלק לשניים: יעוץ פנסיוני[ משווק פנסיוני. המשווק הפנסיוני מתחלק לשני סוגים: סוכן ביטוח ועובד של הגוף המוסדי שני סוגי בעלי הרשיון (יועץ פנסיני ומשווק פנסיוני) לכאורה מחוייבים באותן חובות הקבועות בחוק הייעוץ והשיווק הפנסיוני (שווה לקרוא אותן מתוך החוק ששמו המלא - חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), תשס"ה-2005) ובמיוחד את פרק ג' בו המפרט את החובות של בעל הרשיון- מצ"ב קישור לנוחותך - https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/999_471.htm שניהם מחוייבים לערוך הליך הנקרא ייעוץ פנסיוני ולתת ללקוח את ההמלצה הטובה ביותר לאחר שהם ניתחו וחקרו את מאפייני הלקוח העדפותיו נתוניו האישיים. המלצה זו נתינת במסמך רשמי ללקוח הנקראת מסמך הנמקה שבו הם מחוייבים לפרט את הליך הייעוץ הפנסיוני ואת מסקנותיהם. אלא, שההבדל בין שני בעלי רשיון אלה הוא הזיקה. לסוכן ביטוח קיימת זיקה לגוף המוסדי שכן הוא משווק את מצורי הגוף המוסדי. כנ"ל וביתר זאת- המשווק הפנסיוני שהוא עובד הגוף המוסדי. לעומתם היועץ הפנסיוני מקבל עמלה אחיד מכל הגופים המוסדיים כך שהוא אינו מוטה לטובת עמלה בתחום היעוץ הפנסיוני קיימים שני ראשיים עיקריים: בנקים המעסיקים עובדים כיועצים פנסיוניים ומולם יועצים פנסיוניים פרטיים. אלה, האחרונים, על פי רוב אמורים להיות מקצועיים יותר. הבנקים מקבלים עמלה מהגוף המוסדי. ואילו היועץ הפנסיוני הפרטי בד"כ יקח את העמלה מהלקוח, כך שהלקוח מקבל ייעוץ Taylor Made מומלץ מאוד לאתר ולבחור יועץ פנסיוני מתאים בעל המלצות (בד"כ הם יהיו פורשי גופים מוסדיים בעלי וותק רב) לשאלותייך: א. לא יודע. זה אמור להיות בטווח של אלפי ש"ח בודדים ב. יש לבדוק מול היועצים. מאמין שגם אם היועץ הינו במעמד של יעוץ טהור הוא יתן לך פתרון של ביצוע פעולות (מה גם שרוב הפעולות כיום הינן פשוטות לביצוע באופן עצמאי) ג. לא. דמי הניהול במצב של קרן ללא הפקדות הינן 0.5% מהצבירה (יתכן וקיימת לך הנחה ממקום העבודה) ד. ראי תשובה לג'. לענין עלויות ביטוחיות- אלה מופסקות לאחר 5 חודשים אלא אם בחרת בתוקפת כיסוי ביטוחי בעת הפסקת הפקדות ארוכה יותר (עד למקסימום מותר של 24 חודשים). ה. צו ההרחבה קובע חובה לתחילת ביטוח מהחודש השיש אלא אם כן יש לך תכנית פנסיה פעילה בעת תחילת העבודה. ו. לא בטוח. עדיף כמובן לקבל ייעוץ בכל עת של שינוי סטטוס. יתכן ותוכלי להגיע להסדר עם יועץ פנסיוני על עלויות מופחתות בעת שינוי סטטוס. חשוב וניתן ללמוד את הנושא עוד לעומק. באינטרנט (ד"ר גוגל) יש מידע רב בענין בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה