איתי

הפרשות המעביד לקרן השתלמות

שלום וברכה, לאחרונה גיליתי כי המעביד מחשב את ההפרשות לקרן ההשתלמות לפי 70% מהשכר ולא לפי השכר האמיתי, כך שיוצא שממשכורת של 5500 ש"ח הוא אמור להפריש 412 ש"ח, אך בפועל הוא מפריש רק 288 ש"ח כנ"ל לגבי ההפרשה שלי מהתלוש. פניתי למעביד והוסבר לי כי אין לו חובה להפריש קרן השתלמות לכן הוא יכול לחשב איך שהוא רוצה. האם זה נכון, או שיש לי כן עילה לתביעה?

עו"ד אבנר בן חיון

איתי שלום בעקרון אין חוק ראשי הקובע חובת הפרשות לקרן השתלמות למעסיק עבור עובדיו. לגבי הפרשות לקרן פנסיה - קיים דבר חקיקה - בצורת צו הרחבה לביטוח פנסיוני ('פנסיה חובה') שהוא מוגדר- משפטית- כדבר חקיקה מחיב והוא גם קובע מהם רכיבי השכר שמהם יבוצעו ההפרשות הפנסיוניות, שיעורי ההפרשות הפנסיוניות ועוד הוראות הנוגעות לענין ביטוח פנסיוני. בקשר לקרן השתלמות- בהעדר חוק ראשי - יכול ויוחלו על הצדדים ליחסי העבודה - הסכמים קיבוציים או אפילו צווי הרחבה שניתנו על הסכמים קיבוציים אלה. ככל שחל הסכם קיבוצי - בענף בו אתה מועסק- יש לבדוק את ההוראות הקבועות בו בקשר עם רכיבי השכר שממנו על המעסיק להפריש את הכספים לקרן ההשתלמות. בהעדר הסכם קיבוצי, אמור הסכם העבודה האישי שבינך לבין המעסיק לקבוע הוראות בענין זה. ככל שחובת ההפרשה של המעסיק לקרן השתלמות עבורך אינה קבועה גם בהסכם העבודה האישי- אזי הדבר הינו בגדר הסכם שבעל פה. וכל עוד לא הוגדרה ביניכם הסכמה מהו השכר שממנו יופרשו דמי הגמולים לקרן ההשתלמות- אזי לא ניתן לטעון נגד המעסיק בדבר חובתו להפריש מכל השכר.

פנחס

נכון לגמרי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה