ארז

קבלת קצבה מקרן הפנסיה - דמי ניהול ומקדם המרה

שלום רב ושנה טובה. אני הגשתי בקשה להתחיל לקבל קצבה מקרן הפנסיה. נאמר לי שלוקחים את הצבירה ומחלקים במקדם. המקדם נקבע בהתאם לפרמטרים אישיים ובהנחה של 0.5% ריבית. השאלה שלי האם ניתן לקבל הנחה על דמי ניהול אלו? כאשר הפקדתי לקרן הפנסיה קיבלתי הנחה בדמי הניהול אך עתה בעת קבלת הקצבה אחוז דמי הניהול הוא 0.5%. האם וכיצד ניתן לקבל הנחה על הסכום הזה? איפה ניתן לראות במדויק כיצד מחשבים את מקדם ההמרה האישי שלי. בתקנון הקרן יש טבלאות אבל הן כלליות ולא מתאימות לי לפי כל הפרמטרים. האם יש מחשבון אונליין בו ניתן להזין את כל הפרמטרים ולקבל את מקדם ההמרה שלי? או יותר טוב, היכן יש את טבלאות ההמרה המדויקות לפי כל הפרמטרים? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

לענין ההנחה בדמי הניהול- ניתן לבקש ואולם הדבר נתון לשיקול דעתה של הקרן. יצוין כי סוגית דמי הניהול מפנסיונרים בקרנות פנסיה חדשות לא תפסה את המקום הראוי (אולי בגלל שהקרנות לכאורה היו צעירות עד כה (הוקמו בשנת 1995)) לגבי אופן החישוב המדויק של ההמרה- בעקרון מקדם ההמרה מצוי בנספחי תקנון הקרן. ואולם מציע לך לפנות אל קרן הפנסיה עצמה על מנת לקבל את החישוב המדויק

ארז

שמתי לב שכתבתי בטעות שמקדם ההמרה נקבע בין השאר לפי ריבית של 0.5% . התכוונתי לרשום לפי דמי ניהול של 0.5% , לא ריבית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה