בעל נסיון והתמחות מיוחדת בתחום קרנות הפנסיה וקופות הגמל והביטוח. עו"ד בן חיון שימש כיועץ משפטי של מבטחים קרנות פנסיה בע"מ וכן של מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ והינו בעל משרד המתמחה בדיני קופות גמל, קרנות פנסיה וביטוח והינו בעל ניסיון רב בהענקת שירותים משפטיים בהיבטים שונים לקופות גמל, קרנות פנסיה וחברות ביטוח בכל תחומי פעילותן, לרבות ליווי שוטף של דירקטוריונים וועדות, מתן חוות-דעת, טיפול בנושא גביה והליכי הוצל"פ במסגרת זו, עריכת הסכמים וכן ניהול שינויים מבניים בקופות גמל, ניהול הליכים תחרותיים מטעם ומול קופות גמל שונות, ניהול קשר שוטף מול אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר מטעם הקופות והקרנות, ייצוג משפטי בתובענות בבתי משפט וכו'.
מהן האפשרויות העומדות בפני יורש קופת גמל? ובמיוחד אם יש 2 יורשים לאותה הקופה. האם רק למשוך? ומתי? מיד או תוך זמן מוגבל? ידוע לי כי, מרגע שהמוריש נפטר, מפסיקים לשלוח דוחו"ת, אין אפשרות ליורשים לשנות את שם בעל הקופה לשם/שמות היורשים ואת הכתובת. והיא עלולה להפוך לקופה לפנסיה שלא ניתן למשוך ממנה כספים. אז מה כדאי לעשות בקופה?
בהתאם לתקנה 34 לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל) במקרה של עמית שכיר בקופת גמל לתגמולים או לפיצויים שנפטר תשלם קופת הגמל את הסכומים המגיעים לו לפי תקנת הקופה - לזכאים לכך. מקרה בו העמית אשר נפטר קבע מוטבים למקרה של מוות הם אלו אשר יהיו זכאים לכספי התגמולים. לעומת זאת כספי הפיצויים שייכים ע"פ סעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים לשאירי המנוח כהגדרתם בחוק (בת זוג, ילדים וכו'). במידה ועמידת לא מינה מוטבים למקרה מוות (לעניין כספי התגמולים) ו/או במידה ואין שאירים כהגדרתם בחוק פיצויי פיטורים, אזי הזכאים לכספים יהיו היורשים ע"פ דין או הזכאים ע"פ צוואה. יש לציין כי הזכאי לכספים רשאי להעבירם לקופה אחרת במעמד עצמאי ובמידה וישנם מספר זכאים הסכום יחולק ויירשם על שם כל זכאי בחשבון נפרד.
בנסיבות אלו, במידה ולכאורה הנך זכאים לכספים, מציע כי תפנה לקבלת ייעוץ פנסיוני בכל הנוגע להמשך הטיפול בהם.
קבלת קופת גמל בירושה