ryva

קבלת קופת גמל בירושה

מהן האפשרויות העומדות בפני יורש קופת גמל? ובמיוחד אם יש 2 יורשים לאותה הקופה. האם רק למשוך? ומתי? מיד או תוך זמן מוגבל? ידוע לי כי, מרגע שהמוריש נפטר, מפסיקים לשלוח דוחו"ת, אין אפשרות ליורשים לשנות את שם בעל הקופה לשם/שמות היורשים ואת הכתובת. והיא עלולה להפוך לקופה לפנסיה שלא ניתן למשוך ממנה כספים. אז מה כדאי לעשות בקופה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, שלום רב, בהתאם לתקנה 34 לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל) במקרה של עמית שכיר בקופת גמל לתגמולים או לפיצויים שנפטר תשלם קופת הגמל את הסכומים המגיעים לו לפי תקנת הקופה - לזכאים לכך. מקרה בו העמית אשר נפטר קבע מוטבים למקרה של מוות הם אלו אשר יהיו זכאים לכספי התגמולים. לעומת זאת כספי הפיצויים שייכים ע"פ סעיף 5 לחוק פיצויי פיטורים לשאירי המנוח כהגדרתם בחוק (בת זוג, ילדים וכו'). במידה ועמידת לא מינה מוטבים למקרה מוות (לעניין כספי התגמולים) ו/או במידה ואין שאירים כהגדרתם בחוק פיצויי פיטורים, אזי הזכאים לכספים יהיו היורשים ע"פ דין או הזכאים ע"פ צוואה. יש לציין כי הזכאי לכספים רשאי להעבירם לקופה אחרת במעמד עצמאי ובמידה וישנם מספר זכאים הסכום יחולק ויירשם על שם כל זכאי בחשבון נפרד. בנסיבות אלו, במידה ולכאורה הנך זכאים לכספים, מציע כי תפנה לקבלת ייעוץ פנסיוני בכל הנוגע להמשך הטיפול בהם. בברכה, דוד בכור, עו"ד

רות ריבק

לא קבלתי תשובה על שאלתי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה