בעל נסיון והתמחות מיוחדת בתחום קרנות הפנסיה וקופות הגמל והביטוח. עו"ד בן חיון שימש כיועץ משפטי של מבטחים קרנות פנסיה בע"מ וכן של מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ והינו בעל משרד המתמחה בדיני קופות גמל, קרנות פנסיה וביטוח והינו בעל ניסיון רב בהענקת שירותים משפטיים בהיבטים שונים לקופות גמל, קרנות פנסיה וחברות ביטוח בכל תחומי פעילותן, לרבות ליווי שוטף של דירקטוריונים וועדות, מתן חוות-דעת, טיפול בנושא גביה והליכי הוצל"פ במסגרת זו, עריכת הסכמים וכן ניהול שינויים מבניים בקופות גמל, ניהול הליכים תחרותיים מטעם ומול קופות גמל שונות, ניהול קשר שוטף מול אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר מטעם הקופות והקרנות, ייצוג משפטי בתובענות בבתי משפט וכו'.
שלום רב, אני קצת מבולבלת מקרן הפנסיה שלי, ורציתי לבקש עזרה. אני מבינה שישנו צד התגמולים - אותם מפרישים אני והמעסיק שלי וישנו את צד הפיצויים, אותו מפריש רק המעסיק. פוטרתי ממקום עבודתי וברצוני לדעת, במידה וארצה למשוך חלק מהכספים, מה מגיע לי למשוך והאם צריך לשלם בגין זה מס? ומה קורה, במידה ולא ארצה למשוך ואגיע לגיל פנסיה, מה יהיה מותר לי למשוך, והאם גם אז הדבר יהיה כרך בתשלום מס?
ראשית יוסבר כי במידה וההפקדות בגין פיצויי פיטורים הופקדו מכוח צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק ("פנסיית חובה") או כל הסדר אחר אשר מכוחו חלות עליהן הוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין, הסכומים הצבורים שייכים לך גם במקרה של התפטרות מעבודה בנסיבות אשר אינן מזכות בפיצויים לפי חוק. ככלל משיכת כספי התגמולים שלא במסגרת אירוע מזכה חייבת במס ואף עשוייה לפגוע בזכאותך לקבלת מרכיב פיצויי הפיטורים בפוליסה. מאידך גיסא, במידה ותמתיני עד להגיעך לגיל הפרישה, הרי שבאופן עקרוני קבלת הקצבה במעמד זה פטורה ממס.