חן

קרן פנסיה

שלום רב, אני קצת מבולבלת מקרן הפנסיה שלי, ורציתי לבקש עזרה. אני מבינה שישנו צד התגמולים - אותם מפרישים אני והמעסיק שלי וישנו את צד הפיצויים, אותו מפריש רק המעסיק. פוטרתי ממקום עבודתי וברצוני לדעת, במידה וארצה למשוך חלק מהכספים, מה מגיע לי למשוך והאם צריך לשלם בגין זה מס? ומה קורה, במידה ולא ארצה למשוך ואגיע לגיל פנסיה, מה יהיה מותר לי למשוך, והאם גם אז הדבר יהיה כרך בתשלום מס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, ראשית יוסבר כי במידה וההפקדות בגין פיצויי פיטורים הופקדו מכוח צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק ("פנסיית חובה") או כל הסדר אחר אשר מכוחו חלות עליהן הוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין, הסכומים הצבורים שייכים לך גם במקרה של התפטרות מעבודה בנסיבות אשר אינן מזכות בפיצויים לפי חוק. ככלל משיכת כספי התגמולים שלא במסגרת אירוע מזכה חייבת במס ואף עשוייה לפגוע בזכאותך לקבלת מרכיב פיצויי הפיטורים בפוליסה. מאידך גיסא, במידה ותמתיני עד להגיעך לגיל הפרישה, הרי שבאופן עקרוני קבלת הקצבה במעמד זה פטורה ממס. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה