נדב

תביעת רשלנות רפואית אחרי שצינור הנשמה התנתק בלילה והחולה נפטרה

שלום רב, אשתי בת 80 אושפזה בבית חולים בעקבות דלקת ריאות. היא חוברה למכונת הנשמה ובאמצע הלילה צינור ההנשמה התנתק. הצוות הרפואי התעלם מהתראת החירום של מכשיר ההנשמה והיא נפטרה. בהנחה כי יש בידי הוכחות על התעלמות הצוות מניתוק מכשיר ההנשמה (מקבילות לצילום האירוע כולו), האם יש טעם בתביעת פיצויים? תוחלת החיים שהעריך בית החולים היה גיל 81-82. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

נדב שלום; בדיני הנזיקין בכלל וברשלנות רפואית בפרט, עקרונות הפיצוי הם אחידים, אך גובה הפיצוי הוא אינדבדואלי. הפיצוי מושפע בין היתר מגיל ותוחלת חיים. במקרה המצער שאתה מתאר סביר להניח שהנזק, הוא נזק שאינו ממוני, הכולל גם פיצוי בגין קיצור תוחלת חיים. לפיכך, תוחלת החיים שהיתה צפויה היא אכן נתון משמעותי. לא ברור לי מפנייתך על סמך מה העריך בית החולים את תוחלת החיים הצפויה בשנה -שנתיים נוספות בלבד. הערכת תוחלת חיים בתביעות רשלנות רפואית (ונזקי גוף בכלל) מבוססת על טבלאות סטטיסטיות. ככל שבוחנים תוחלת חיים של אדם מבוגר יותר תוחלת החיים צפויה להיות גבוהה יותר. כך למשל תוחלת החיים הצפויה של אשה בת 40 היא עד גיל 84 ושל אשה בת 80 היא עד גיל 89.5. צד למשפט הטוען לקיצור תוחלת חיים, צריך לעמוד בנטל להוכיח את הטענה, וזאת באמצעות חוות דעת רפואית. באמצעות חוות דעת כזו יעשה נסיון לשכנע למשל כי המצב הרפואי הבסיסי עוד לפני דלקת הריאות גרם לקיצור תוחלת חיים. רק לאחר הערכה מקצועית של עורך דין מומחה ברשלנות רפואית, את סיכויי התביעה והערכה של סדר גודל של הפיצוי במקרה הקונקרטי, תוכל להחליט ביחד עם עורך הדין אם כדאי להגיש תביעה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים