טל

טעות בהסכם חכירה מבחינת רישום הזכויות של החוכרים

רכשנו דירה מקבלן (זוג נשוי) בחלקים שונים- 5/8 ו- 3/8, אולם חתמנו בטעות על חוזה החכירה ובו מצוין 1/2 1/2. בפניה לחברה המשכנת שפתנה למנהל נמסר כי לא ניתן לעדכן במנהל חלקים שכאלו, רק באחוזים אחרים, ולכן יבקשו לתקן 70% ו- 30% במקום. האם הגיוני? זה הרי לא משקף את הסכם המכר ואת זכויותינו על פיו (הם ביקשו גם אותו כדי לתקן על גביו)- מה גם שאין לי רצון להכנס להעברה ללא תמורה בין בני זוג סתם כדי לתקן טעות סופר בהסכם חכירה. המטרה מלכתחילה היתה לתקן זאת כדי שנוכל למכור את הדירה ללא קושי מבחינה זו, ונראה לי שדווקא התיקון שמוצע יצור קושי רב יותר. ולסיכום שאלתי היא- האם אין אפשרות לרשום במנהל זכויות לפי 5/8 ו- 3/8?

עו"ד אסף גסטפרוינד

התשובה לשאלתך היא חיובית.

טל

תודה רבה! אם כך הפתרון של 70% 30% נשמע הגיוני? האם מדובר בהעברה ללא תמורה בין בני זוג ולכן מחייב דיווח לרשות המסים? (מזכירה כי המטרה של כל זה היה רק להציג אישור זכויות מדויק שיאפשר למכור את הדירה)? האם עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא ולמכור את הדירה כך?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל