אילן

הסדרת מעמד לילד שנולד וחי בחו"ל

ילדי בן 14 וחצי נולד לאמא אירלנדית וגדל עד עכשיו באירלנד. הקשר שלי עם האם עלה על שרטון ואחרי שנתיים עברתי חזרה לארץ. היום, אחרי 14 וחצי שנים הילד רוצה לעבור לגור איתי. השאלה שלי היא מה הדרך מכאן? מה אני צריך לעשות. הוא מתוכנן להגיע לכאן (בפעם הראשונה) בקיץ. האם צריך לקנות לו כרטיס לשני הכיוונים ובכלל מה עלי לעשות. תודה מראש!

עו"ד מיכאל דקר

האם אתה, האבא, רשום בתעודת הלידה של הילד כאבא? לפי סעיף 4 לחוק האזרחות אפשר להגיש בקשה לקביעת מעמדו של הילד כאזרח ישראלי. ככל הנראה תצטרך לבצע בדיקת רקמות כדי להוכיח אם הילד הוא שלך. בכל הנוגע למשמורת תצטרך לקבל או את אישור האמא או פסיקה של בית משפט באירלנד שאתה האפוטרופוס. יש לי ולמשרד המון נסיון עם הנושא הזה אתה מוזמן ליצור קשר להמשך ייעוץ משפטי. בברכה, מיכאל דקר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל