אימא

שליטה על הבת שעברה את גיל 18

יש לי בת חיילת בת 18.5 שמאז שהכירה את החבר שלה השתנתה לחלוטין היא גרה איתנו בבית אבל לא מדברת עם אף אחד מאיתנו לא עם בעלי לא איתי ולא עם אחיה אנחנו לא מצליחים להבין מה קורה איתה. היא הודיעה שהיא עוברת לגור עם החבר שלה שגדול ממנה ב-8 שנים. בעלי ואני לא קיבלנו את העובדה שהיא יוצאת עם אותו בחור בגלל העבר הבעייתי שלו הוא גם לא עובד. האם למרות גילה (עברה את גיל 18) יכולה להיות לנו עדיין איזושהיא שליטה עליה ועל ההחלטות שלה?

עו"ד ניר פייטלוביץ

ככלל במדינת ישראל נקבע כי בהגיעך לגיל 18 אתה הופך להיות בגיר יש קושי להמשיך ולשלוט בהחלטותיו של אדם בגיר בגיל זה יחד עם זאת וכהוריה יש לכם את החובה המוסרית להמשיך לנסות ולשכנע אותה בצדקתכם וכן לעקוב ביתר על מעשיה, ומעשיו של החבר שלה, על מנת לוודא כי אין בהתנהלותם סכנה הן בהיבט הפלילי והן בהיבט הבריאותי. בהצלחה