אנונימית

מה ניתן לעשות כדי לא לאפשר לסבא מסוכן לא לראות את נכדיו?

שלום אני רוצה לברר בנוגע לסוגיה מטרידה בחיי. הוריו של בעלי גרושים ואמו של בעלי היא אישה מקסימה אבל אביו של בעלי הוא בן אדם שישב בכלא כמה פעמים על עבירות פליליות הוא בן אדם אגרסיבי ועצבני ומורמר הוא גם שותה הרבה ואני לא מרגישה בנוח להפגיש אותו ובטח שלא להשאיר את הילדים שלי איתו. בעלי מבין אותי ולא מתנגד שהילדים לא יפגשו עם הסבא הזה. הוא מנסה בכל מיני דרכים לראות אותם לפעמים הוא בא פתאום אלינו הביתה ובשעות שבעלי לא נמצא בבית אני חוששת ממנו כי אני לא יודעת מתי הוא יתעצבן ומה יעשה ולפעמים הוא מגיע שיכור ולא מתאים לי שהילדים שלי יהיו בסביבה שלו נקודה. אני מפחדת להוציא נגדו צו הרחקה כי אני יודעת שהוא יתעצבן ופיזית ינסה לפגוע בי או בבעלי מרוב עצבים. אני לא יודעת מה לעשות אבל משהו חייב להיעשות. השאלה היא מה. תודה מראש על התשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

אנונימית שלום רצונך להגביל את הקשר החופשי של הסב לנכדיו (בין אם הגבלה מלאה, כפי שכתבת - "לא לראות את נכדיו", בין אם הגבלה חלקית). כדי להשיג מטרה זו ברור כי יש צורך לנהל 'שיח' עם הסב. האפשרויות כמובן רבות ונעות משיח חופשי, רצוני והסכמי, עד שיח כופה באמצעות החלטה שיפוטית. בכל מקרה, לא תוכלי להתחמק מהצורך ל'שוחח' בדרך זו או אחרת. עלייך להחליט עם בעלך כיצד נכון 'לשוחח' עם הסב, כדי להגיע לתוצאה הרצויה לך. אם בעלך אינו מסוגל להביא לתוצאה הרצויה (ולדעתי זו הדרך הנכונה, המהירה, היעילה והטובה), אזי תאלצו להיעזר במתווכים. גם כאן האפשרויות כמובן רבות, החל מפניה לבן משפחה/מכר מתאים, דרך פניה למחלקה לשירותים חברתיים ברשות המקומית באזור מגורייך ועד פניה לבית המשפט. פניה לבית המשפט אינה מוגבלת להליך בקשת 'צו הרחקה' וניתן לנקוט הליכים 'רכים' יותר. הייתי ממליץ לפנות בהליך "בקשה ליישוב סכסוך", הליך שבו מגישים בקשה קצרה ופשוטה, פירוט הצדדים - בעלך ואביו, ללא פירוט של מהות הסכסוך, ומבקשים ליישב הסכסוך ללא התדיינות משפטית ולהפנותכם ליחידת הסיוע שליד בית המשפט. בהצלחה.