דניאל

תשלום דמי תיווך למתווך הבלעדי

אני מוכר את הבית שלי וחתמתי בלעדיות למשך חצי שנה. הבלעדיות מסתיימת בסוף פברואר. כבר שלושה חודשים שהמתווך לא מביא לי לקוחות לדירה. לפני שבוע באה אלי לקוחה דרך מתווך אחר והחליטה שהיא רוצה לקנות את הדירה. האם אני יכול למכור לה את הדירה בתקופת הבלעדיות?האם אצטרך לשלם תיווך למתווך הבלעדי שלא מביא לי כבר 3 חודשים לקוחות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם המתווך הבלעדי ביצע 2 פעולות תיווך כגון פרסום בעיתון ו/או שלט וכד' הרי שהא זכאי לדמי תיווך. אם לא עשה שום דבר הרי שניתן לבטל לו את הבלעדיות אך למען הזהירות יש לוודא זאת מולו בתחילה בע"פ ואח"כ בכתב. במקרה שכן עשה את המינימום הנדרש ע"פ החוק (2 פעולות לפחות בשליש הראשון של הבלעדיות) הייתי מציע, כי המתווך החדש ידבר איתו ויסדירו את שכר הטרחה ביניהם, ויאשרו לך בכתב את הסיכום ביניהם, אחרת אתה תשלם פעמיים דמי תיווך. בהצלחה רבה,