לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

שכירות שהסתבכה

במעמד הכניסה לדירה, בעלת הבית החליטה שהיא סוחטת אותנו ולוקחת סכום נוסף על צ'ק הערבון שקיבלה בעת החתימה על החוזה. הנושא הוכנס לחוזה תחת דמי פיקדון, אך הכסף הופקד לחשבון שלה. את המעשה היא הסבירה בכך שהיא מפקידה ליתר ביטחון ותחזיר את הכסף בעת פינוי הדירה. אך, לכשהגענו למעמד המיוחל, היא החזירה את צ'ק הערבון שהוגש לה בעת החתימה על החוזה, אך את הכסף שהפקידה בבנק סרבה להחזיר, בטוענה שזה שקר ולא נתנו עוד כסף. (תל אביב זה גן עדן של ממש לבעלי בתים מהגיהנום...) הבנו שאין מה לעשות וצריך לתבוע אך קצת התמהמהנו והינה אוטוטו עוברות שנתיים מאז. ניסינו ליצור קשר שוב אך היא מכחישה את הנושא. בידינו חוזה והוכחה מהבנק על העברת והפקדת הכסף, ואנו מעוניינים לתבוע - בחוזה רשום שעל בעלת הבית להפקיד את הכסף לפיקדון נושא ריבית. השאלה שלי- על איזה סכום כדאי לתבוע אם מתחשבים בכל ההוצאות שנגרמו לנו עקב התביעה, זמן, עוגמת נפש וכו (היא לקחה 6000 שקל) ? ושאלה שניה- מה כדאי להגיד בבית משפט? וממה להימנע? תודה מראש

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב וחתימה טובה. למעשה את מתארת סכסוך עובדתי בינך ובין המשכירה. בבואכם לבית המשפט יהיה על השופט/ת להכריע בסכסוך על בסיס הראיות והמהימנות של העדים. ככל שבידך ראיות טובות להוכחת טענותיך סיכוייך להצליח במשפט טובים יותר. באשר לסעדים שבאפשרותך לתבוע, ראשית ניתה לתבוע את ההשבה של הכסף כאשר הסכום צמוד ונושא ריבית כחוק מהמועד שהיה על המשכירה להשיבו ועד לפרעון בפועל. שנית באפשרותך לתבוע כל נזק שנגרם לך כתוצאה מהפרת התחייבויות המשכירה ובכלל זה גם נזק לא ממוני כגון עכמת נפש. מוצע להעזר בעורך דין שייסע בהכנת התביעה.

יגאל

לדעתי (אני לא עו"ד): נראה לי שמתאים לתביעות קטנות. אין התיישנות (7 שנים). אם השיק מוזכר בחוזה ויש גם תדפיס משיכה מהבנק - ראיות מוצקות. תנסו לתמחר בסבירות כל נזק. למשל: 6000 + ריבית 4% לשנה + הוצאות משפט. אפשר לנסות "עוגמת נפש" אך לדעתי השופט/ת תפסוק לכם כ-6500 סכ"ה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין