התנית מתן היתר בניה בהריסת מבנים נטושים בתוואי דרך ציבורית
שלום רב, לפני שנה רכשתי מגרש מאושר לבניה מבעלי קרקע שהופשרה לבניה נמוכה לפני שנים כבר. במקום נבנו כבר בתים רבים והשטח מפותח וקיימת דרך ציבורית סלולה עד למגרש שלי. מהמגרש שלי מתוכנן המשך הדרך הציבורית, זה מופיע במפה אך טרם הוחל בסלילתה. כעת באה העיריה ודורשת ממני הריסת לולים נטושים הנמצאים על תוואי הדרך המתוכננת שחלקם מסתרע לתוך מגרשים פרטיים. זאת ע"ס תקנון התב"ע הקובע שהריסה ופינוי מבנים יתבצעו ע"י הבעלים ו/או מבקש ההיתר ועל חשבונם. נשאלת השאלה: מדוע לא אכפה העיריה את מילוי החובה הזו על הבעלים המקוריים שבשטחם ובבעלותם היו הלולים, מדוע יש להטיל זאת כעת על מבקש ההיתר, כאשר הדרך הזו אמורה לשרת כדרך ציבורית ולא פרטית, מדוע לא הוטלה חובה זו על יתר בעלי המגרשים במתחם, שכבר בנו את ביתם. איך אני וקומץ בעלי מגרשים הגובלים בתוואי הדרך הזו, יכולים להרוס מבנים שחציים בתוך תואי הדרך וחציים במגרש פרטי, הלא זה ייחשב כהשגת גבול. האין זה מחדל של העיריה בכך שלא אכפה זאת על הבעלים המקוריים? יתירה מזו, לצרכי עריכת חוזה הרכישה קבלתי אישור מהעיריה שאין על המוכרים כל חובות. האם רשאית העיריה להתנות את מתן היתר בניה שלי בהריסה ופינוי הלולים המדוברים?
למען הסר ספק, לא מדובר במבנים הנמצאים בתוך המגרש שלי, אלא בתוואי ציבורי ובמגרש של אחרים.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים