רבקה

2 דירות ירושה , ופרוק שותפות, ודייר מוגן

הורי נפטרו בשיבה טובה והשאירו אחריהם 2 דירות ירושה , וכבר קיבלנו מהרשם צו שמאשר את הצוואה שמתחלקת בין 3 יורשים באופן שווה. בית פרטי שהורי גרו נסגר לאחר פטירתם, ודירה נוספת שאחי גר. הדירה נקנתה בסוף שנות התשעים כשאבא שלי במפורש אמר שקנה את הדירה שאחי יגור בה (שלא יסתובב בין דירות שכורות ) אחי טוען שאבא שלי אמר שיגור בדירה עד יום מותו. לעומת זאת בצוואה מצוין בחלוקה שווה בין 3 יורשים. אציין שאחי לא הגיש בקשת עירעור על הצוואה .לאחר אישור הרשם פנינו אל אחי שאנחנו מעוניינים למכור את דירת ההורים והדירה שבה הוא גר תישאר ברשותו ונשלים לו את חלקו בירושה בכסף לאחר הערכת שמאי של 2 הדירות. כיום אחי טוען שהוא דייר מוגן ובמקביל שאינו מוכן למכור את הדירה של ההורים, ( שדירת ההורים תישאר אנדרטה )וכמובן שהוא ממשיל לגור בדירה השנייה של ההורים. ולכן מאחר ואחותי מעוניינת למכור את הדירה ולי אין התנגדות אנו שוקלים את דרכנו וחשבנו על פרוק שותפות. האם זה נכון לעשות זאת? האם הוא באמת זכאי להיקרא דייר מוגן? והאם הדרך של כינוס שאני מעוניינת להימנע מכך טובה. והאם אנו יכולים לדרוש ממנו שכר דירה מהדירה שהוא גר בה שהיא של ההורים, או לחלופין להשכיר את דירת ההורים ולא לשתף אותו בשכר שנקבל. היות וגר בדירה השנייה ולא משלם שכירות. אציין שמי שטיפל בהורים זו אני במהלך ה - 15 השנים האחרונות, ומעולם לא שמעתי את הדברים שאמר מאחי. ( ואני גאה בכך)תודה על התשובה רבקה

עו"ד יגאל מירון

צוואת המנוחים היא דרך המלך וכל חריגה ממנה מצריכה את הטוען לחריגה לתמוך את טענתו. אחיך אינו דייר מוגן בדירה ואולם הוא בעל זכות להירשם כבעלים של 1/3 דירה ולכן מעמדו גבוה ממעמדו של שוכר. בדירה בה הוא מתגורר עליו לשלם שכירות בגובה שני שליש מדמי השכירות הראויים (שהרי לעצמו הוא אינו משלם דמי שכירות). את דירה ההורים לא ניתן לכאורה להשכיר בלעדיו (למרות שבפרקטיקה זה קורה לא אחת...). מכירת הדירה ע"י כונס במסגרת תביעה לפירוקמ שיתוף, אינה אפשרות יחידה ואינה הכרח ואולם נראה שתביעה כזו תחלץ אתכם מהבוץ ותניע מהלך.