
מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
צו ירושה של נכס
שלום רב , ביהמש פסק לאבי ולצד נוסף במשפחה חלוקה של אחוזים בנכס שהיה בבעלות סבתי , מאז הצו עברו 4 שנים כאשר הצד הנוסף טוען שברצונו לרכוש את הנכס ונעלם , אין כל אפשרות לתקשר איתו כלל , סחבת של 4 שנים בהם אנו נאלצים לממן את הוצאות הבית כמו ארנונה ובלאי מה עלינו לעשות?????

אין שום צורך להמתין לצד השני. אם אין הוראות מיוחדות בצוואה לגבי ניהול הנכס, הרי שמצבכם כמצבו של כל שותף בנכס שהשותף האחר מזניח אותו. בהנחה שאין כאן עובדות או נסיבות נוספות שמשנות מתשובתי, הרי שיש לבחור בין שתי אפשרויות: האחת - לבקש מייד פרוק שיתוף בנכס על מנת שיימכר החוצה. האחרת - לנקוט פעולות ולנהל את הנכס באופן שיכניס הכנסה. ואם לשותף יש טענות, שיפנה לבית משפט.
היי כן אני יודעת רק שהבעייה היא שערך הדירה הוא 270 א שח ולא כלכלי להשכיר עם כל ההוצאות כשבסופו הוא יצטרך לקבל את חלקו שאלתי האם ניתן לפנות לפירוק עי תביעות קטנות , צריך לשלם אגרה ? מה ההליך? תודה

בית המשפט המוסמך לביצוע פרוק שיתוף הוא בית משפט השלום. אם אתם ו"השותף" הנעלם קרובי משפחה מדרגה ראשונה, תהיה סמכות לבית המשפט למשפחה. יש אגרת בית משפט בתביעה לפרוק שיתוף. ההליך מתחיל כמו כל הליך משפטי אחר - יש להגיש כתב תביעה לפרוק שיתוף ולשלם אגרת בית משפט. בדרך כלל אין דיונים מרובים בהליך כזה משום שהזכות לפרוק שיתוף היא זכות חשובה מאוד . בית המשפט נותן צו לפרוק שיתוף ובדרך כלל, אם אין הסכמה בין הצדדים על המכירה, ממנה בית המשפט כונס נכסים שיבצע את המכירה בשם הצדדים ובמקומם. בית המשפט יפסוק את שכר הכונס, שישולם מתוך התמורה עבור הדירה.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד