לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ת

פירוק

הוגשה תביעה לפירוק שיתוף התובע מעוניין לרכוש את החלק שלי במקרקעין. האם ביהמ"ש יכול לחייב פירוק בדרך של התמחרות פנימית ולא לאפשר מכירה פומבית. אני מעוניין במכירה פומבית. והאם קיימת עילה לערעור אם ביהמ"ש יחייב התמחרות פנימית ולא יאפשר מכירה פומבית

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

בעקרון בפרוק שיתוף בנכס מקרקעין לפי החוק יש עדיפות לאפשרות שבה בהסכמה אחד השותפים ירכוש את חלקו של האחר. אם אין הסכמה על מכירה פנימית בין השותפים המכירה תהיה לפי שווי שוק הנקבע בדרך כלל בחוות דעת של שמאי שמונה על ידי בית המשפט. אבל אם אין הסכמה על מכירה בין השותפים, או שיש מניעה טובה לכך, הנכס יוצא למכירה פומבית. אני מניח שמדבר בפרוק שיתוף במסגרת של משפחה. הזכות לפרק את השיתוף היא זכות בכירה מאוד במשפט הישראלי. אבל - לבית משפט בכלל ולבית משפט למשפחה בפרט יש שיקול דעת רחב מאוד בכל הנוגע לאופן ביצוע הפרוק. בית משפט של ערעור אינו ממהר להתערב בהחלטות הנוגעות לאופן ביצוע פרוק השיתוף, אלא אם יוכח לו שנגרם עוול או שקופח צד בגלל ההחלטה על און הביצוע. אפשרות לבצע פרוק שיתוף בדרך אחרת מזאת שהורה בית המשפט למשפחה או בית משפט השלום אינה כשלעצמה עילה לערעור.

ת

תודה על התשובה. השאלה היא אם התובע מעוניין מכירה בדרך של התמחרות פנימית בןן השותפים ואני מעוניין במכירה פומבית. האם ביהמ"ש יכול לחייב פירוק בדרך של התמחרות פנימית גם בהעדר הסכמתי לכך ולסרב למכירה פומבית. ומה הסיכויים לערעור על זה. האם מכירה פומבית היא זכות שלי או שלביהמ"ש אפשרות לחייב התמחרות פנימית. והאם ניתן להבין את פס"ד ויסמן 3860/07 כשולל מביהמ"ש את האפשרות לחייב התמחרות פנימית.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

בבית משפט למשפחה הדגש לעתים שונה מעט מאשר בבית משפט השלום. שיקולי משפחה עלולים לשנות מהדין הכללי אותו יישם בית משפט השלום בפרוק שיתוף במקרקעין. .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות