
מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
סוג הסכם פעולה במצב זה
אחד ההורים נפטר. יש צו ירושה. הןרה וילדים. מה נדרש כדי לכתוב הערת אזהרה של הילדים על חלקו של ההורה המבוגר. מסיבות של מניעת תקלות בעניין חלקו. הוא חותם בלי חשבון והבנה. האם זכרון דברים לחלקו הסכם רכישה רגיל או זכרון דברים להעברה במתנה לכל הילדים בשווה. מה עדיף למיסוי. נציין שלכל ילד דירה אחת על שמו? האם לאור הדברים תיתכן עדיפה העברה בטאבו בעודו בחיים דווה לכל הילדים?גם מבחינת סוג העברה במתנה או רכישה רגילה? תודה.

אם אביך לקה בכישוריו השכליים אסור לכם להחתימו על שום מסמך ויש לנקוט הליך של אפוטרופסות. אם הוא עדיין כשיר לפעולה משפטית יש אפשרויות שונות ולכל אחת השפעה אחרת ותוצאה אחרת. אתם מספר ילדים ולכל אחד עשויים להיות שיקולים שונים. לכן מומלץ יעוץ פרטני אישי במצב כזה.
תודה על תשובתך. כל הילדים רוצים בהסכמת האב לחלק את החלק הבלעדי שלו בירושה בהסכמה לכולם שווה בשווה. איננו רוצים לבצעה כרגע. מעדיפים לחתום זכרון דברים בין האחים לאבא בהסכמתו. שיהיה כמו הכנה להסכם עם הערת אזהרה בטאבו. השאלה במקרים כאלה מה נהוג? הסכם זכרון דברים שהוא כמיכרה רגילה או עדיף הסכם זכרון דברים העברה במתנה

אין משמעות משפטית למונח "זכרון דברים". אם ההסכם כולל פרטים מספיקים, הריהו חוזה לכל דבר וענין ומחייב דיווח למיסוי מקרקעין ותשלום מסים. אם איננו כולל פרטים מספיקים אין לו ערך מחייב או מגן כפי שאתם רוצים. הסכם שיתאר מכירה רגילה יהיה חייב בדיווח ובתשלום מס. ייתכן שפעולה משפטית אחרת תועיל. אבל לשם כך יש לשמוע מה כל אחד רוצה ומה ניתן לעשות ומה מצבו המשפטי של הנכס. ובעקר מה מצבו השכלי של האב.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד