
מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
ציווי מניעת מכירת דירה - המשך
שלום ראשית, תודה על תשובתך, כולל תיקון בעברית (ממש לא בציניות. לא שמתי לב לכך עד להתייחסותך). ענית שאפשר לטפל בהגשמת השאיפה בדרך של צוואה. 1.כיצד אז מתקיימת ההגנה? האם במועד קיום הצוואה, כשהרשם רואה את ההתנייה שבצוואה, הוא דורש לרשום את האזהרה, או בדרך אחרת? 2.כיצד ניתן לבצע את הרישום ללא עו"ד? אני יכול ללכת ללשכת הרישום, למלא את טופס בקשת הרישום, לשלם את האגרה הנדרשת ויבצעו שם את הרישום?

1. הרשם לענייני ירושה איננו מתעסק בהוצאה לפועל של צוואה. סמכותו מסתיימת כשניתן צו קיום. אין זה מאחריותו ולא מסמכותו לטפל בביצוע של הוראות בצוואות. 2. צר לי עליך אבל בזמן בו תקויים צוואתך כבר תהיה מאוד מאוד מת. אחרים יעשו את קיום צוואתך עבורך. 3. בעקרון - משניתן צו קיום, יכול כל אדם שיש לו ענין בקיום הצוואה להגיש את צו הקיום לרישום בלשכת רישום המקרקעין. בעת הרישום ירשום רשם המקרקעין כל הערה מתבקשת מתוכן הצוואה כמו למשל הגבלה על מכירה. לא נרשם תוכן ההערה אבל יירשם שזכויות היורש כפופות לסעיף כך וכך בצוואה.
לגבי סעיף 2 בתשובתך, מצחיק אבל נכון... בכל אופן, התכוונתי בשאלתי בנוגע ליכולתי לרישום הערת האזהרה עוד בחיי.

הערת אזהרה היא הודעה לציבור על קיומה של התחיבות כלשהי. הערת אזהרה נרשמת לפי מסמך התחיבות בין בעל הזכות במקרקעין לבין מי שכלפיו יש התחייבות. לפיכך אם אתה מתחייב כלפי זוגתך ומעניק לה זכות כלשהי במקרקעין שלך, אתה יכול לרשום הערת אזהרה לטובתה כעת בחייך.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד