
מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
המשך בצוע הליך צו הירושה
רב תודות לך, אבל האם בית המשפט השלום עצמו לא אמור לדחות את התביעה כבר בעת הגשתה? או שזה יעשה רק בדיון הראשון. במצב כזה אם לא מספיקים להגיש כתב הגנה מפורט, האם ניתן להסתפק בכתב הגנה של בקשה לדחיה מחוסר סמכות ענינית כמו שציינת ולבקש דחית התביעה מסיבה זו בלבד. מבלי להכנס לכל הסבר כתב ההגנה, או לבקש דחיה להגשת כתב ההגנה במידה והתביעה תתקבל לדיון בבית משפט השלום. בית המשפט לא ער לניצול ציני של הטעיה כזו? אבקש לשאול האם גם יועיל לשלוח מכתב לעורכת הדין טרם הגשת כתב ההגנה, שמציע לה לקיים שתוף פעולה וזאת בתנאי לביטול כתב התביעה? ומזהיר אותה מתביעת סרק וניצול ציני של היותה עורכת דין להפעיל לחץ באמצעות כתב תביעה מטעה. יש בכך תועלת? תודה ושבת שלום.

(1) יכול שופט מיוזמתו להעלות את שאלת הסמכות העניינית אבל לא ידחה תביעה מנימוק זה ללא דיון (אפילו באמצעות כתבי טענות בלבד). (2) אפשר (3) "ניצול ציני" – אינו נימוק משפטי . (4) מו"מ מוקדם יכול להועיל ולחסוך. אבל קיומו איננו עילה לאי הגשת כתב הגנה או כתב טענות. אלא אם הצדדים מסכימים לבקש מבימ"ש הארכת מועד לשם מו"מ.
מה קורה במידה ולא מגישים כתב הגנה בכלל? השופט אוטומטית פוסק לטובת התובעת? או שהוא מפעיל שיקול דעת מהנתונים שיש בפניו בלבד? שופט יכול לא לפסוק ולדרוש מהנתבע להגיע לבית המשפט? או שעצם אי הגשת כתב הגנה היא שאתה מודה במה שבכתב הצביעה ואז הוא חייב לפסוק? אולי כדאי להמתין לפסיקה ואז להחליט אם לערער ? תודה
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד