מיטל אוקריניץ

עו"ד גדות תודה על תשותבך, האם ניתן להבין

ניתן להבין מתשובתך , שכוונתך,ש-על הקופה להתמודד עם תוצאותיהן של פעולותיה- בחלוקת הכספים במידה וחולקו בצורה לא נכונה, היא, שלמעשה מרגע שהם העבירו את הכסף, תם ונשלם שלב הפדיון, וסגירת הקופה כפי שהם החליטו.וגם החלטת הקופה אינה כפופה לחלוקה על פי עקרון היורשים בלבד, אלא לשיקול דעתה של הקופה לפני הפדיון ולא ניתן לערער על כך, כי הקופה אינה כפופה לצווי ירושה. הבנתי נכון?. ולא תיתכן כל דרישה להחזרת כספים מהיורשים עצמם, כלל. כלומר אם בקשתינו לתוספת כסף, תענה, הרי שהקופה היא שתשלם בעצמה ועל חשבונה, מבלי לקחת חזרה ממי שכבר קיבל בחלוקת הפדיון, את הכספים, ואין חזרה מאופן החלטתה לגבי החלוקה והעברות שביצעה?, למרות האפשרות להוכיח שהחלוקה לא נכונה? האם נתקלת במקרה שכזה? שהכסף חולק, ולמרות זאת הקופה ביקשה כסף חזרה? או שילמה בעצמה ךמרות שעבר חילקה את הפדיון, גם אם לא באופן התואם את היחסיות של היורשים בירושה? תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

לא אוכל לענות למצב המסוים שלך. הפורום אינו מסגרת מתאימה לייעוץ כזה. בעיקרון - הקופה שחילקה כסף היתה אמורה לפעול לפי הוראות התקנון שלה. ככל שהקופה לא חילקה לפי הוראות התקנון שלה (או - כשאין בתקנונה התייחסות למצב המסוים - לפי חוק), הקופה היא האחראית כלפי מי שנפגע מפעולתה לכל נזק או הפסד שנגרם מפעולתה. בנפרד תוכל הקופה לדרוש השבת כספים ממי שחלקה לו כספים שאינם מגיעים לו.