לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמיר

יורשים חוקיים

שלום, לפני 15 שנה אבי נפטר לאחר מחלה. בחייו לא כתב ירושה. לאחר מותו הוצא צו ירושה בו מצויין כי אני ואחי (שהיינו מעל גיל 18 בעת מותו) מוותרים על חלקנו, ובעזבון (דירה) מתחלקים אמי ו-3 אחיותיי. אמי נישאה בשנית. היא לא ערכה הסכם עם בעלה החדש ואינה מעוניינת לערוך צוואה. בגיל 120, מה יעלה בגורל הבית? האם בתנאים הקיימים כיום חלק ממנו יהיה שייך לבעלה השני? מה הדרכים למנוע זאת?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

א. הסכם עם הבעל השני אינו משנה כלל לענינן הירושה. ב. בהעדר צוואה, הבעל השני יירש לפי חוק את מחצית זכויותיה של האם בדירה. המחצית האחרת תחולק ביניכם - חמשת הילדים. ג.אם אמא לא תערוך צוואה או לא תעביר לכם בחייה את זכויותיה במתנה, יחול חוק הירושה כאמור למעלה. ד. אם אמא לא תרצה לשנות דבר, אי אפשר לעשות שום דבר. כיוון שחלפו 15 שנים מהויתור שלכם גם לא ניתן כעת לחזור מן הויתור ההוא ה. משמיים תנוחמו

אמיר

תודה האם הנ"ל תקף גם אם אינם גרים בבית המדובר? מחשש מפני השתלטות זכויות הבעל על הבית לא אפשרנו להם לגור בבית והם שוכרים דירה. האם למעשה זה בכלל לא משנה שהוא אינו גר בבית, עצם העובדה שהבית על שם אמא זה מספיק כדי להפוך חצי מזכויותיה על הבית לשלו?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

מגורים בפועל אינם משפיעים על זכות הירושה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות