משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשאבי אנוש ושכרפיטורין לאחר מילואים
חזרה לפורום

פיטורין לאחר מילואים

תומ
תומר

עו"ד רוזנר שלום רב, אני סטודנט לתואר שני בביוכימיה ועבדתי בעבודה חלקית בשעות הערב בסניף ניו פארם בירושלים. נקראתי למילואים לשבועיים בתאריכים 20.11.11 עד 1.12.11 והודעתי למנהלת שלי מספיק זמן מראש כדי להתארגן לחסרוני בתאריכים הנ"ל. כשסיימתי את המילואים שלחתי הודעה למנהלת ולאחראית על הכנת סידור העבודה באילו ימים אני יכול לעבוד בשבוע שלאחר מכן (כלומר ב- 4.12.11 עד 10.12.11) ולא קיבלתי תשובה. לאחר כמה ימים הבנתי טלפונית מהמעסיקה שלי שאני כבר לא עובד שם יותר מכיוון שהם מצאו מישהו אחר במקומי והם "חרגו כבר מהתקנים שלהם למספר עובדים" כדבריה. יש לציין שהיא לא ציינה את המילה מפוטר אלא ניסתה להסתיר זאת ע"י הצהרות שאני אחכה חודשיים בהמתנה ללא משמרות ואחשוב אם אני רוצה לחכות חודשיים או לחפש לעצמי עבודה אחרת במקום. לפני כשבוע אני מוצא בתיבה שלי מכתב מהנהלת השכר של רשת ניו-פארם שעבדתי עד לתאריך מסוים בחודש דצמבר, כלומר רשמית אני מפוטר מהרשת. מיותר לציין שזאת גם עבירה על החוק ולא נעשה לי שום שימוע לפני פיטורין כמקובל בחוק. שאלתי היא, מה אני יכול לעשות כרגע במצבי כנגד היחס המשפיל שקיבלתי מהמנהלת והרשת בכלל? אני לא בדיוק יודע איך אפשר להתחיל תהליך בבית דין לענייני עבודה והאם בכלל יש טעם בכך. תודה מראש על התייחסותך, תומר