משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשאבי אנוש ושכרפיטורים ללא התראה של 30 יום אחרי ותק של שנה+?
חזרה לפורום

פיטורים ללא התראה של 30 יום אחרי ותק של שנה+?

דני
דניאל

שלום עבדתי עד לפני כמה ימים בחברת השכרת רכב בעבודה במשרה מלאה ע"י משמרות, 5-6 משמרות בשבוע, במשך שנה ושלושה חודשים. לפני כחודשים התחלתי ללמוד מה שאילץ אותי להוריד בהיקף המשמרות לטובת הלימודים למרות שהשתדלתי לתת כמה שיותר משמרות ואף עבדתי לעיתים 4-5 משמרות בשבוע. לפני כחודש וחצי הגיע מנהלת חדשה לסניף אשר מתנהגת בצורה דורסנית וחסרת כבוד לכלל העובדים ואף בלתי חוקית כמו הורדת משמרות לעובדים רבים, פיטור של עובד אשר קיבל צו מילואים ועוד. לפני כחודש היא קראה לי לשיחה מעיין שיחת שימוע, למרות שהיא התנהלה בצורה של "רק בשביל הפרוטוקול" ללא הכנה מוקדמת וללא כוונה כנה לבדוק כיצד אפשר להגיע לעמק השווה, במהלך הפגישה המנהלת הטיחה בי טענות רבות שאת כולן פסלתי משום שהן פשוט לא היו נכונות (מעיין תפירת תיק) למעט העובדה שאני סטודנט כעת ולא יכול לעבוד 6 משמרות בשבוע במהלך כל השבוע, כמובן שנסתי להסביר לה שאין היום הרבה ברירות וכולם חייבים ללמוד. כמובן שנתקלתי בחוסר אמפטיה לחלוטין ובסיום הפגישה היא אמרה לי ש"במידה ואני אחליט לפטר אותך אני יודיע לך" וכמו כן תביא לי מכתב סיכום של הפגישה. מאז עבר כמעט חודש, ללא שום הודעה בעל פה או בכתב שהגיעה אלי. המשכתי כרגיל במחשבה שאולי אכן היא מרגישה בכל זאת קצת חמלה לסטודנטים בימינו שגם ככה בקושי שורדים בין השכרת הדירה העבודה והלימודים. ואז הגיע שבוע שעבר, הכנסתי כהרגלי משמרות לכל השבוע הזה. ביום שישי אחרי כניסת השבת בסביבות השעה 8 בערב היא מופיעה פתאום בעבודה כאשר אני כהרגלי במשמרת שנקבעה לי, ושואלת אותי איך זה שהכנסתי משמרות לשבוע הזה? שאלתי אותה לפשר הדבר ונעניתי בצורה גסה וצעקנית שאני מפוטר כבר!, אמרתי לה שלא קיבלתי שום הודעה על כך, היא אמרה לי שהיא שלחה לי את ההודעה באימייל. רצוי לציין שתיבת המייל של העבודה מפוצצת בספאם של כל המחלקות ששולחות מיילים לא רלוונטיים לכולם ולכן יתכן שלא שמתי לב למייל זה, למרות שאני מאמין שהוא לא נשלח מעולם. כאשר אמרתי למנהלת שוב שלא קיבלתי שום מייל ושזה לא חוקי לפטר אותי ללא התראה של 30 יום מראש, היא אמרה לי שוב בעצבים כאילו זו היית טעות שלי ושיש לי עוד חודש לעבוד ואז אני עף מכאן. מיותר לציין שזה היה בצורה משפילה וגסה. לאחר יומיים שמתי לב שכול המשמרות של החודש הבא נמחקו לי, כאשר הגעתי לעבודה חיכה לי הפעם מייל בתיבה שבה היא כתבה לי שנשלח לי גם מכתב בדואר ע"י מחלקת כוח אדם. שוב גם אותו לא ראיתי מכיוון שבדירתי השכורה אני לא נוהג להשתמש בתיבת הדואר אלה פעם בחודש-חודשיים בודק חשבונות חשמל\גז\מים היות ומדובר בתיבת דואר ישנה ולא בטיחותית, מה גם שאין לי אפילו מפתח לפתוח אותה, כך שרוב הדואר שלי עד היום מגיע לדירת הורי. שלחתי את חברתי לבדוק טוב בתיבת הדואר והיא הצליחה לשלוף משם את המכתב הנ"ל שהיה דחוס בפנים בין כל הפליירים, על המכתב יש חותמת של הדואר מהתאריך 18-1-11. כך שאני מאמין שזה התאריך שהוא ביקר בסניף הדואר, מה גם שאני דיי בטוח שבדקתי את התיבה לפני התאריך הזה ולא היה שם המכתב הנ"ל. בשורה התחתונה, לא בוצע לי הליך שימוע תקין, פוטרתי מכיוון שאני סטודנט. אך מעבר לכל זה לא קיבלתי התראה של 30 יום מראש לפיטורי מה שגורם לי להפסד הכנסה קריטי שאני לא יודע את ממדיו כעת, מיותר לציין שיש לי הוצאות רבות בעקבות החזקת הדירה והלימודים. השאלה שלי היא האם יש עילה לתביעה עקב כך שלא קיבלתי את ההתראה לפי אותו זמן שמצוין בחוק? האם יש חובה חוקית לוודא שאכן קיבלתי את הודעת הפיטורים? או שאפשר לשלוח בדואר כלשהו ויהיה מה שיהיה אם העובד קיבל את המכתב או לא. האם יש כאן גם עילה לעוגמת נפש בעקבות אותה התנהלות של המנהלת? תודה רבה!