יהודה

אנחנו נשואים 8 חודשים. אשתי הגישה נגדי כתב תביעה לגירושין.

אנחנו נשואים 8 חודשים. אשתי הגישה נגדי כתב תביעה לגירושין. אין לה כל עילה מצדקת, והסיבה שלה והיא כתבה את זה גם בכתב תביעה היא שאנחנו "לא מתאימים" היא יודעת שאני בהחלט חושב שאנחנו מתאימים. והסתדרנו מצוין שנה לפני החתונה. היא סירבה ללכת ליועץ זוגי. אבל היא חתכה בלי לחשוב, כי היא חוששת להתגרש עם ילדים.. מעולם לא הייתה התעללות או אלימות מצידי מכל סוג. נקבע דיון בבית הדין לעוד שלושה חודשיים. שאלותי, כמה זמן אורך דיון ראשון? איך הוא מתנהל? מה היחס של הדיינים? קודם שואלים אותה? ואז אותי? כמה זמן נותנים לי לדבר? לספר את הסיפור מנקודת המבט שלי. אני יכול להביא חברים שיהיו איתי בדיון? כי הבנתי שהדיונים מתקיימים בדלתיים סגורות. אם אני אגיש כתב הגנה ואני אכתוב בו שאין לה כל עילה, מה יקרה? יהיה דיון שני או מה יכולים להחליט הדיינים? מה הסמכויות של בית הדין לחייב אותי לתת גט כשהעילה המוצהרת שלה היא שאנחנו לא מתאימים. ועוד דבר ההורים שלה כל הזמן רמזו לה להתגרש ממני והסיטו אותה נגדי כי הם לא אהבו אותי.. כי אני אשכנזי והיא מרוקאית.... ההורים שלה אשמים 99% בגירושין שלנו! עוד אחוז אחד אני אשם כי לא ידעתי איך לנתק אותה מההורים שלה.. אני יכול להוכיח בבית הדין את אשמתם הבלעדית. השאלה, האם ניתן לתבוע פיצויי גירושין מהוריה? ואם כן האם ניתן לכרוך את זה בתביעת הגט שלה. תודה רבה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב דיון ראשון יארך סביב 20-30 דקות לערך. תלוי בצדדים ובבית הדין. הדיון יתנהל בפני הרבנים, אשר ינסו לברר אם יש אפשרות לשלום בית או שהמצב בלתי הפיך. יחסם של הדיינים בד"כ הוא ענייני והם שופטים לפי דין תורה. סדר הדוברים לפי איך שרשמת, אולם הדבר ניתן לשינוי לפי בקשה והחלטת הדיינים. אין הגבלת זמן - כל עוד הסיפור רלוונטי לדיון המתקקים בפני הרבנים - בכל מקרה מומלץ להתמקד בעיקר. לדיון ראשון לא כדאי להביא חברים וגם לא יתנו להם להיכנס במרבית הסיכויים. מומלץ להגיש כתב הגנה ולהיעזר בשירותי עו"ד לשם כך. רב הסיכויים שיהיה דיון שני, כי ע"מ להתגרש יש צורך שהבעל יגרש את האישה ושהאישה תסכים להתגרש. הדיינים יכולים להחליט כל אפשרות: או שיתנו ניסיון נוסף (בד"כ זה המצב) או שיחליטו כי אין כל סיכוי לצדדים להישאר יחדיו ואז יקדמו את עניין הגירושין. לא נהוג לתבוע פיצויי גירושין מהורי האישה, אבל צריך לעניין זה ייעוץ ספצ' לבדיקת נסיבות המקרה. אינך יכול לכרוך זאת בתביעת הגט, אם אתה רוצה שלום בית. עליך להחליט על קו מסויים ולדבוק בו. אי אפשר לנסות להשאיר את בת הזוג ולתבוע את הוריה במקביל. בהצלחה, www.behore.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני