מלי

מתנגדת לפרויקט שיפוצים של עיריה

בבניין שאני 6 קומות,24 דירות. בניין נבנה בשנות 83-85. ועד פנה לקבלן תמ״א 38 אבל לא אושר ע״י עיריה בניית קומה נוספת לקבלן והוא סירב לקחת פרויקט. אחרי זה ועד פנה לפרויקט של עיריה לשיפוץ בניין ע״ח הדייר,עיריית ראשל״צ נותנת הלוואה של 30.000 ש״ח ללא ריבית ל- 10 שנים.מ6 דירות כולל אותנו מתנגדים,אבל יש 75% והם מתקדמים עם הפרויקט ומאיימים שאנו נקבל תביעה מהעיריה.שאלה: לפי ידיעתי פרויקט תמ״א 38 ופרויקט חיזוק בניין מיועדים לחיזוק בניין נגד רעידת אדמה וזה המתרה של הפרויקט׳, אבל בתוכנית שסיכם הוועד ואישרה העיריה אין מילה לגבי חיזוק מבנה נגד רעידת אדמה,יותר מזה,עירייה מחייבת לחתום על טופס שיידוע לנו שחיזוק בניין לא כולל בתוכנית שיפוץ ואין לנ טענות בעתיד לעירייה......לכן אני ועד 5 דירות נגד הפרויקט׳. האם ייתכן שהעירייה יכולה לתבוע אותנו? האם אני חייבת לקחת הלוואה של 30 אלף ש״ח לשיפוץ מעטפת חיצונית של הבניין? אין לי שום יכולת לקחת הלוואה בנוסף למשכנתא של 5,500 שאני משלמת בחודש. אם היה מדובר על חיזוק בניין לא היתי מתנגדת לפרויקט. האם יש לי סיכוי לזכות בתביעה של עירייה?

עו"ד שי אליאב

מאחר שמדובר בבניין שנבנה בשנות השמונים, תמ"א 38 אינה חלה עליו. העירייה אכן נותנת הלוואות לצורך שיפוץ בניינים, אך על השאלה להיות מופנית לפורום מקרקעין/ בתים משותפים ולא לפורום זה, העוסק בהתחדשות עירונית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי