דני

תמ"א 38 תיקון לחוק

שלום רב, אני גר בבניין שנבנה בשנת 1987 ולפני שבועיים קיבלנו הצעה מקבלן לתת הסכמה עקרונית לפינוי בינוי וכניסה למו"מ ובדיקת כדאיות לקבלת וזאת על מנת "לחסוך זמן" כך שאם וכאשר תיקון 4 לחוק תמ"א יעבור נהיה מוכנים. ממה שהבנתי, על מנת להתחיל מו"מ עם הקבלן יש לתת הסכמה עקרונית של 80% מהדיירים. שאלה: במידה ויהיו 80% שיסכימו האם ניתן לתבוע את מי שלא נתן הסכמה עקרונית לפני שיש הסכם סופי ולפני שהתיקון לחוק עבר? האם דייר בודד יכול לתבוע או שצריך הסכמה של 80% מהדיירים על מנת להגיש תביעה? תודה. נ.ב: הבניין בו אני מתגורר יש 12 דירות, ואנו צמודים לבניין נוסף בו גם 12 דירות. האם יתכן מצב בו יהיה בניין שיסכים לפינוי בינוי ובניין שלא או שצריכה להיות הסכמה של 80% מדיירי 2 הבניינים?

עו"ד שי אליאב

תיקון 4 אינו קשור לפינוי ובינוי וזה מסלול אחר לגמרי. לפינוי בינוי יש כמה תנאי סף וביניהם מינימום 24 דירות. תיקון 4 קשור לתמ"א 38 שעדיין איננו יודעים את נוסחו ולפיכך לתת תשובה לענין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי