גלעד

דירתי המושכרת - בבעית צנרת של השכנה מעל... נזה חודשיים

אני משכיר את דירתי לזוג צעיר עם ילדים (וגר בשכירות אחרת). דירתי המושכרת סובלת מרטיבות מזה חודשיים מדירת השכנה מעל . השכנה מעל מבוטחת בביטוח נזקי צנרת ועד היום חברת האחזקה לא הצליחה למצא-לתקן את הבעיה.(הרטיבות חלקית ובאה לידי ביטוי בשירותים ובמקלחת דירתי). השוכר החליט שאינו משלם את השכירות בטענה כביכול שאינו גר בה בשל הרטיבות. אני מבין שאני צריך לפצותו על אי הנוחות הזמנית (הארוכה מעט). מדובר בשכירות נמוכה יחסית (מתחת ל 3000 ש"ח). מה מקובל מבחינת פיצוי והאם בכלל יכול השוכר שלא לשלם בטענה זו. ברור שהמקרה לא מכוסה בחוזה השכירות הסטנדרטי . מה עושים והאם מי מהקוראים-מגיבים היה בסיטואציה דומה וכיצד נפתרה?

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום גלעד בעיקרון אין לשוכר זכות לא לשלם את דמי השכירות, במיוחד שמדובר במטרד זמני, אשר לא מונע ממנו את ההנאה בשימוש הדירה. אין חוק לגבי סכום הפיצויי - אולם אפשר להפחית מעט מדמי השכירות ע"מ לסיים את הפרשה בפשרה, לטובת כל הצדדים המעורבים. הכל כאמור בכפוף למוסכם בהסכם השכירות ביניכם. אם לא התייחסת לעניין - אזי מומלץ אכן להגיע לפשרה ביניכם. בהצלחה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון www.behore.co.il