יוסי לוי

שבירת חוזה עקב דליפת מים מהגג בעת הגשמים.

אכן קיימת דליפת מים בעת הגשמים בנקודה אחת בסלון-2 מ מהכניסה לבית, דבר המצריך פרישת מטלית על הרצפה. הקטע הוא שמדובר בבניין שבו 4 דיירים, 2 בכל קומה. הבניין לא רשום כבית משותף בתרבות הדיור. 3 מהדירות תפוסות ע"י שוכרים, אך כתובת הבעלים רשומה בכתובות אילו. הבעלים מתעלמים מפנייתי הטלפונית להשתתף בהוצאות זיפות ואיטום הגג המשותף וכנגד אינם מוכנים למסור את כתובתם האמיתית. לאחר תיקונים חלקיים ונקודתיים לא נותר עפ"י חוות דעת בעלי מקצוע בנושא אלא לאטום את הגג כולו וזאת בעלות של עשרות אלפי שקלים, אחרת אין טעם וכמובן שאין אחריות לעבודה. השאלות: א. האם לדייר הסובל מהנזילה הזכות החוקית להשתמש בתרוץ זה להפרת החוזה? לא לשלם את דמי השכירות? האם זכותו לעזוב את הדירה לפני מועד שנקבע מראש? ב. כיצד לפתור את בעיית אי ידיעת הכתובת הנכונה בתביעה שתוגש למפקח על הבתים המשותפים? והאם יקבל המפקח את תביעתי מהבעלים שאינם מוכנים להשתתף בעלות איטום הגג עבור הנזקים שיגרמו לי מחמת עזיבת הדיירים שבדירתי הנוטפת מי גשמים? בתודה מראש. משה

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום בעיקרון אין אפשרות להפרת חוזה במיוחד שאפשר לחיות עדיין בדירה, אבל הכל כפוף לחוזה המוסכם ביניכם. כדי לאתר כתובת אפשר להיעזר בחוקר פרטי - בעלות של 100-150 ש"ח ניתן לאתר הכתובת - ולבקש להוסיף סכום זה לכתב התביעה בפני המפקח על בתים משותפים. המפקח על בתים משותפים ייחייב את בעלי הדירות להשתתף בעלות האיטום, אם יש חוו"ד שטוענת שזאת האופציה היחידה, וכל עוד לא סתרו אותה. הדיון בפני המפקח רק במעמד של בעלי הבתים - כלומר הם הצדדים לדיון. המון בהצלחה, www.behore.co.il

עו"ד שגיא בכור

היי כוונתי היא שצריך לקרוא בחוזה על מה הסכמתם. מה שקבעתם בחוזה זה מה שמסדיר את היחסים ביניכם. אם התביעה למפקח על המקרקעין תרוץ מהר - יש סיכויים גדולים שהדייר / שוכר יסכים להישאר - יראה שמטפלים בעניין ברצינות. כנראה שהמפקח על המקרקעין לא יפסוק לך הפסד הכנסה משכירות ולכן כדאי להזדרז בתביעה מול המפקח על המקרקעין. בהצלחה, www.behore.co.il

Ella

לא ממש הבנתי את תגובתך לשאלה. האם לטענתך אין אפשרות להפר חוזה כל עוד אפשר לחיות בדירה?? על אף שיש דליפת מים מהתקרה? הרי אפשר לחיות בדירה גם עם עכברושים, הצפה באמבטיה ודוד שלא עובד...