מעיין

נסיבות המאפשרות יציאה מהסכם

שלום. ביום שישי האחרון חתמתי על הסכם שכירות על דירת סאבלט מול שתי שותפות שפינו את הדירה לארבעה חודשים. באותו היום חתם בחור אחר על אותו ההסכם ונכנסנו לדירה ביום ראשון האחרון כשותפים. בלילה הראשון בבית התברר כי הבחור מכור לסמים, החל להעיף את חפציי ואיים עליי ברצח (ללא כל סיבה). למזלי הצלחתי להימלט מהדירה באותו הלילה ודאגתי לחזור לקחת את חפציי כשידעתי שהוא לא בבית יום אחריי. ידעתי שאני לא מעוניינת לחזור לגור עם הבן אדם ואפילו לא ישנתי בדירה לילה אחד ויצאתי ממנה כשעתיים לאחר שנכנסתי אליה. פניתי לאחת השותפות הקודמות שהשכירה את הדירה, היא אמרה לי שאני יכולה להתפנות מהדירה אך על כל יום שאינני בדירה עליי לשלם 90 שקלים עד שתמצא שותפה שתחליף אותי. בהסכם אין סעיף יציאה. האם הבקשה לגיטימית אף על פי הנסיבות שבהן יצאתי מהדירה ועל אף העובדה שלא ישנתי שם אף לילה אחד? יש לציין כי השותפות עדיין חתומות על חוזה מול בעלת הבית, שאיננה מודעת כלל למצב.

עו"ד תומר פרלמן

מעיין שלום, 1. מפנייתך עולה כי, בעלת הנכס כלל אינה מודעת לשכירויות המשנה בהן משכירות השותפות את המושכר. חוק השכירות והשאילה קובע כי: "השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר", משכך במצב דברים בו המשכיר לא אישר לשוכר מפורשות את השכרת הנכס בשכירות משנה אם בהסכם השכירות ואם בע"פ, השוכרות אינן רשאיות לסאבלט את המושכר וההסכם מולך בטל מעיקרו. 2. במצב דברים בו המשכירה אישרה את שכירות המשנה לשוכרות, הרי שעל השוכרות לטפל במטרד המשמעותי והאובייקטיבי אותו גורם לך הדייר הנוסף אשר לו חוזה מולן, ומי שלא עשו כן, הינך דורשת לעזוב את המושכר , ללא כל תשלום נוסף. יתרה מזאת באפשרותך אף לדרוש מהן פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מאי כניסתך/עזיבתך את המושכר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.