אסף

תביעת בעל דירה

שלום רב החלטתי לתבוע את בעל הדירה שלי בבית משפט לתביעות קטנות בגין 3 מקרים שונים: 1. חוב של 1500 ש"ח על צריכה משותפת לתאגיד המים בעקבות פיצוץ בצנרת הראשית של הבניין. 2. בחוזה השכירות קיים סעיף המחייב את בעל הדירה להתקין מזגן אחד לאחר קבלת צ'ק ראשון ומזגן שני לאחר קבלת צ'ק שלישי. את המזגן הראשון הוא התקין לאחר 5 חודשי שכירות ואת המזגן השני לאחר 11 חודשי שכירות. 3. נזילה מהתקרה במשך כל חודשי החורף. התקרה של הדירה אותה אני משכיר היא המרפסת של השכן מעליי, בעל הדירה שלי ניסה לתקן את הנזילה פעמיים, פעם אחת באמצעות גומי לאטימה ופעם נוספת בעזרת רצועת זפת קטנה אך הנסיונות האלו לא צלחו והמים המשיכו לטפטף כל החורף עד כדי מצב שיש כעת 3 בקעים בתקרה שלנו. לשאלות: א. האם כדאי לתבוע על שלושת הטענות יחדיו ובנוסף גם על עוגמת נפש? אני לא רוצה לצאת גרידי בעיני השופט אבל באמת כל הדברים העיקו עליי ביותר במהלך השנה האחרונה שהייתה פשוט סיוט מתמשך. ב. האם יש לי עילה לתביעת פיצויים על כך שהמשכיר לא התקין את המזגנים בזמן ואם כן מהו הסכום המקובל לתביעה כזו (את המזגן השני הוא התקין נטו בשביל למשוך דיירים חדשים, לנו נשאר רק עוד חודש בחוזה ולכן אנחנו לא באמת נהנים ממנו). ג. בעניין הדליפות מהגג האם זו היא אחריותו של המשכיר והאם ניתן לתבוע אותו על כך למרות שהוא ניסה לתקן זאת (התיקון שהוא עשה לא יכל בחיים לעצור את נזילת המים והוא ידע זאת הוא פשוט בחר באופציה הזולה אב אין לי כל כך איך להוכיח את זה). אני מקווה שתוכל לעזור לי תודה רבה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב א. כן כדאי לרכז את כל הטענות במשפט אחד ולא לפצל את המשפט כמובן. ב. אין משהו מקובל - אבל ככלל, דירה עם מזגנים מושכרת ביותר עם דירה ללא מזגן. ההפרש צריך להיות מוחזר לך. ג. כן זה אחריות של בעל הבית לתקן את הדליפה מהגג ואם לא התאמץ מספיק, אז האשמה מונחת על כתפיו. מומלץ לשלוח לו מכתב טרם התביעה ובו לדרוש את הדברים הללו. אם התביעה היא עד 30,000 ש"ח פחות או יותר מומלץ ללכת למסלול של תביעות קטנות. בהצלחה, www.behore.co.il