הלמינה גרופר

בעיות במציאת דייר חלופי

שלום, אני חתומה על חוזה שכירות בדירה בחיפה המיועדת לשני שותפים (עוד שותפה מלבדי). החוזה מסתיים בפברואר אך הודעתי לבעל הבית שכוונתי לעזוב לפני (באוגוסט) והסכמנו שאמצא דייר חלופי. גם אני וגם בעל הבית מעוניינים להתחשב בשותפה הנשארת בדירה, היא הייתה שם עוד לפני ואני גרתי בדירה כ-4 שנים. היא מעוניינת לגור רק עם בחורה ועל כן זה מה שחיפשתי למרות שפירוש הדבר צמצום המתעניינים בחצי. אני מנסה להשכיר את הדירה מסוף חודש מאי וכבר הראתי אותה לאין ספור בנות, מרביתן לא מעוניינות בשל מצב הדירה. הדירה עצמה ישנה מאוד ולא מתוחזקת ואני לא מתכוונת לניקיון או שבירת דברים מצידנו, הדיירות. הרהיטים ישנים ומתפרקים, הדירה, החלקים המשותפים שלה, לא נצבעה עוד מלפני שאני עברתי לגור בה, יש סימני נזילה שבעל הבית אמר שיתקן (עוד מלפני שנתיים), המזגן לא ממש עובד (אנו לא מפעילות אותו לכן לא התלוננו, בעל הבית אמר שישלח מישהו שיבדוק אותו כשרק עברתי, אך לדיירת פוטנציאלית זה חשוב), המסגרות של חלונות העץ מתפרקים ועוד. גם בנות המעוניינות בתחילה משנות את דעתן (זה קרה לי כבר 4 פעמים) מסיבות של מצב הדירה או מועד החוזה. לאחרונה התקשרתי לבעל הדירה כדי לבקש ממנו שיתקן וישפץ כמה דברים אך הוא לא ממש מעוניין ואמר שאולי ינסה לעשות משהו אחרי החגים. בינתיים אני לא נמצאת כבר בדירה פרט להצגתה לדיירים פוטנציאלים ואני משלמת. השאלות שלי הן כדלהלן: 1. האם יש דרך חוקית לגרום לבעל הדירה לשפץ קצת כדי לגרום לדירה להיות יותר מושכת עבור עבור דיירות פוטנציאליות? 2. אם אני לא מצליחה למצוא מחליפה חרף ניסיונותי הרבים, האם ישנה דרך בה אוכל לצאת מהחוזה ללא מחליף ובלי לאבד את כל שכר הדירה עד תום החוזה?:

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם אין בחוזה סעיף יציאה מפורש - אין לך ברירה אלא למצוא שותפה שיימצא חן בעינה הדירה ולבקש יפה מבעל הדירה שיסדר דברים בדירה. אם יש סעיף יציאה - אזי יש לנהוג לפי מה שהסכמתם וכו'. בהצלחה, www.behore.co.il