גיא דניאל

חובת התקנת סורגים בדירה מושכרת

שלום רב, דירה שהושכרה ללא סורגים. כעת עקב המצב הביטחוני השוכרים מבקשים להתקין על חשבון המשכיר. אין התייחסות בחוזה לסוגיה. על מי חלה העלות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

לא מכיר התייחסות לכך בחוק או בפסיקה. בכל אופן, כל עוד אין התייחסות לכך בחוזה, קשה לומר שמצופה מהמשכיר להתקין מחוברים. עם זאת ובעקבות המצב, נראה כי נכון יהיה להגיע להסכמות בעניין ההתקנה, בעיקר אם מדובר בדירה חשופה מבחינת סיכון. שים לב כי אם תחליט להתקין, המשכיר יוכל לדרוש את הסרתן בתום תקופת השכירות.