דימיטרי

שוכרים מבקשים לצאת מהדירה בלי להביא שוכר חלופי בטענה שבעל הדירה שולל את כל המועמדים

שלום. הורי משכירים דירה לזוג שוכרים. באוקטובר 2023 השוכרים חידשו את החוזה לשנה נוספת. לפני כשבוע וחצי הודיעו שרוצים לעזוב את הדירה (בתור עילה טוענים שבעלי הדירה לא מוכנים להתקין רשת בחלון ממד). לפי החוזה, השוכרים צריכים למצוא שוכר חליפי שיהיה מוסכם על בעלי הדירה. לאחר כשבוע חיפושים וכ-7 מועמדים שרק אחד מהם הסכים לחוזה הקיים אבל לא התאים לבעלי הדירה, השוכרים שלחו מכתב התראה ממשרד עורכי דין ובו כתוב שאם תוך שבוע לא יחזירו להם תשובה על המכתב, הם רשאים להשכיר את הדירה על דעתם בלבד. שאלה האם יש להם זכות לעשות דבר כזה לפי החוק הקיים והאם כדאי לבעלי הדירה לפנות לעורך דין על מנת לנסח תשובה רשמית על מכתב ההתראה? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

אם משכיר מסרב לשוכרים חלופיים מטעמים שאינם סבירים, רשאי השוכרים הנוכחים לבצע החלפה גם ללא הסכמת המשכיר. בית משפט הוא שמכריע מהו סירוב סביר. ישנה פסיקה בעניין שכדאי לנסות לקרוא. מומלץ להשיב למכתב ההתראה ולפנות לייעוץ אצל עו"ד.