דניאל

הטעיה במחיר הארנונה

שלום, בחודש אוגוסט האחרון שכרתי עם בן זוגי דירה בגבעתיים. במודעה שפרסם בעל הבית ביד 2 נכתב כי מחיר השכירות הינו 3800 ואילו הארנונה לחודשיים על סך 440 ש"ח (אין בידי הוכחה מאחר והמודעה נמחקה על ידי בעל הדירה לאחר החתימה על החוזה) כך גם נאמר לי על ידי הדיירים הקודמים. היום כאשר ניגשתי להעביר את הארנונה על שמי בעירייה הופתעתי לגלות כי מחיר הארנונה הינו 691 לחודשיים ולא כפי שנאמר לי. האם ביכולתי לעשות משהו בעניין? אחד השיקולים למעבר הדירה היה עניין הוזלת המחיר. תודה רבה על ההתייחסות, דניאל.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם הדבר לא עוגן בכתב והיווה חלק מההסכם לא נותר בידיך כל אפשרות מלבד לדבר עם בעל הדירה בעניין זה, ולהיות נתון לרצונו הטוב. כל הסכמה צריכה להיות מעוגנת בכתב, ובטח הסכמה שאין לה כל זכר לא תוכל לעזור לך בעניין זה. בהצלחה, www.behore.co.il

יהודה

לשוכרים שלום, גם אם המשכיר טעה, מכיוון שארנונה היא מידע ציבורי, היה עליכם לצלצל לעירייה ולברר. יכול להיות שזכר לפני שנה או שנתיים וכו. יש במעשיכם אשם תורם. אני, בגלל סיבות אלו, לא אומר לשוכרים מה הארנונה, תשאלו בעיריה. שטח הדירה ידוע ומספר הנכס, תבררו. בהצלחה, יהודה