מינה

מציאת דייר חלופי בטרם סיום חוזה

שלום רב, קרה לי מקרה שבו ביקשתי לעזוב דירה זמן קצר לאחר חידוש חוזה שכירות לשנה נוספת. הודעתי בע"פ לבעל הבית אשר אמר לי שעליי למצוא דייר חלופי (גם כתוב בחוזה). מצאתי זוג אשר הדירה מצאה חן בעיניהם, הם אפילו נפגשו עם בעל הבית ואף הסכימו על המחיר והתנאים וכן קבעו תאריך לחתימת החוזה. במקביל לכך, ביודעי כי מצאתי דיירים חלופיים, חתמתי חוזה על דירה אחרת. מס' ימים לאחר מכן נודע לי מבעל הבית כי אלו הבריזו לו, ולא הגיעו לחתימת החוזה. כך נתקעתי במצב שבו בעל הבית דורש ממני שאשלם לו את המשך השכירות, על אף שכבר עזבתי את הדירה ואף שילמתי לו על חודש שלם שכבר לא גרתי שם. האם הוא צודק? האם עסקה במקרקעין שהנה בע"פ אינה מספיקה ? הרי על פי החוק עסקה במקרקעין יכולה להיות גם בע"פ. והרי אני עשיתי כמיטב יכולתי ומצאתי דיירים חדשים כפי שנכתב בחוזה. אשמח לתשובה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בחוזה ביניכם. אם הייתה לך אפשרות ליציאה מוקדמת? האם צריך לתת הודעה בכתב? אם אין לך אפשרות יציאה בחוזה ואין לך תיעוד של הסכמת בעל הדירה - אתה בבעיה ועל כן מומלץ לנסות ולהביא דיירים חדשים במקומך. בהצלחה, www.behore.co.il

מינה

בחוזה כתוב שהיציאה תמורת מציאת דייר חלופי. לא מצויין שיש לתת הודעה בכתב. במשפט שהתקיים כבר (לאחר שבעל הדירה תבע אותי) הוא הודה במפורש מול השופט שמצאתי דייר חלופי וכבר קבעו ביניהם לחתום על זה, וציין שהבריז לו ולא הגיע לחתימה, ואפילו ציין את שמו של אותו אדם. האם הדבר לא מוכיח שמצאתי דייר? הרי זו לא אשמתי שאותו אדם לא הגיע לחתימה בסופו של דבר.

רינה

היית צריך לקרוא היטב את החוזה בטרם חתמת עליו. אין סיבה שבעל הבית יפסיד את התשואה עבור השקעתו.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם המשפט התקיים, הרי שדעתו של השופט כבר ניתנה לתיק ואין הרבה מה לעשות כעת. בכל מקרה שיהיה בהצלחה,

מינה

חשבתי להגיש ערעור, ועל כן ביקשתי את חוות דעתך בכל זאת

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בשלב הערעור בתי המשפט לא ששים להתערב בפסיקה הקודמת , רק במקרים חריגים. כמו כן הם אינם מתערבים בעובדות והממצאים שהובאו בפני הערכאה הראשונה. כך שעל פניו הסיכויים לא נראים גבוהים. לשיקולך, בהצלחה, www.behore.co.il