מיטל

סעיף חדש בחוזה שכירות

שלום רב, ברצוני להתייעץ בנוגע לסעיף חדש שבעלת הדירה הכניסה לחוזה השכירות שלי. אני גרה בדירה מספר שנים ובמהלך השנה שעברה הבנתי שמערכת החשמל בדירה אינה תקנית לאחר ביקןר של הרבה חשמלאים בדיר אך עד להיום בעלת הדירה לא עשתה דבר. כרגע אני עומדת לפני חתימה מחודשת על החוזה ובעלת הדירה הבטיחה שהדבר יתוקן. בסעיף מיוחד שהכניסה לחוזה ציינה כי ב״חודשים הקרובים" יבוצעו העבודות וכי אני חותמת על חוזזה זה בידיעה שמערכת החשמל אינה תקנית ואני נושאת בכל האחריות הנובעת מכך עד לתיקון החשמל, כמו כן במידה ואיני פועלת על פי הנחיות בטיחות בדירה אני נושאת באחריות לכך. ברצוני לדעת האם סעיף זה הגיוני וחוקי? האם כדאי לחתום או להגדיר אותו בצורה אחרת? תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לא לחתום על סעיף כזה ובטח לא להסכים להיות בדירה עם מע' חשמל לא תקינה. האחריות היא של בעלת הדירה - ואת אל תסכימי להתגורר בדירה לא בטיחותית. בהצלחה, www.behore.co.il