שלומי

צביעת דירה שכורה

בחוזה השכירות חתמתי על סעיף שאומר כי אני מחוייב לצבוע את הדירה בתום החוזה. ראשית עליי לציין כי ביום החזרת הדירה לבעל הדירה, נאמר לי כי הדיירים החדשים שקנו ממנו את הדירה מעוניינים לשפץ את כל הבית וכי אין צורך לצבוע את הדירה. לאחר כחודש וחצי מתקשר בעל הדירה ומבקש לבוא ולצבוע בטענה שזה רשום בחוזה וכי הדיירים החדשים ויתרו על השיפוץ. השאלות שלי הן: 1)האם אני מחוייב לאחר תקופת זמן זו לצבוע את הדירה? 2)האם זכותי לצבוע את הדירה באיזה צבע שאני בוחר? לדוגמא אדום? 3)האם זכותי לצבוע כל קיר רק פעם אחת ולא לעבור עליו מספר פעמים? תודה רבה!!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב 1.מאחר ולא סגרת העניין בכתב - תהיה לך בעיית הוכחה מול הסעיף המפורש בחוזה. 2. נהוג לצבוע בצבע בהיר: לבן או קרם ולא אדום. 3. תלוי ברמת הצביעה - יש צבעים שנותנים כיסוי טוב גם אחרי פעם אחת. בהצלחה,

שלומי

השאלה היא האם מבחינת החוק אני יכול לצבוע בצבע אדום או שחור? כל עוד ואין גוון צבע ספציפי בחוזה, כנ"ל שאלה 3. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין חוק יש נוהג בעניין הזה - צבעים בהירים או בהסכמה של המשכיר כל צבע אחר. בהצלחה,