לינוי

תשלומים לבניין - מי משלם?

שלום. אנחנו דיירים חדשים שמשכירים דירה בבניין של 20 דירות. בשבוע שעבר התקיימה אסיפת דיירים בה נאמר שמעבר לתשלום חודשי קבוע לועד יש עוד 500 ש״ח שכל דירה צריכה לשלם על תיקונים שבוצעו בבניין (גיזום עצים, פינוי מקלט שאינו בשימוש, תיקון תקרה בחניות שאינן עומדות לרשותנו, צביעת חדר מדרגות ועוד) ואלו אינם חלק מתשלום ועד קבוע של 150₪ לחודש. מי צריך לשלם את ה 500₪ הללו? אנחנו או בעל הדירה? תודה מראש ושבוע טוב

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון יש ללכת ע"פ המוסכם בחוזה ביניכם. בהיעדר התייחסות לכך בחוזה- יש לפנות לבעל הדירה ולדרוש ממנו לשאת בעלות החריגה, כאשר אתם נושאים בעלות השוטפת. בהצלחה,