אבי

מחלוקת עם בעלת דירה

היי סיימנו חוזה לפני כחודש,היתה מחלוקת עם בעלת הדירה היא טוענת לנזקים ואנחנו לבלאי סביר. בעלת הדירה הלכה פדתה שיק ביטחון ע"ס 5,000 ש"ח ללא תיאום איתנו כאשר שאלנו אותה האם יש לה תמונות של הנזקים "לפני ואחרי "היא טוענת שלא אבל היא יכולה להביא אנשים כדי להעיד בנוסף היא לקחה אנשי מקצוע כדי לסדר את הדירה בסכומים מופרזים (לדוגמה:12 שעות נקיון ב3,300 ש"ח) האם ישנה עילה לתביעה כדי להחזיר את סכום הפיקדון? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב המדובר לצערי בבעיה קשה, שיש בעלי דירות שמרשים לעצמם לקחת את הדין בידיהם. בכפוף למוסכם בחוזה ביניכם, אתם יכולים להתנגד לפדות את השטר - הרי שיק ביטחון ניתן לפדותו רק בהוצאה לפועל. אם כבר הכסף נפדה, כגון מקרה שלא צויין לבטחון בלבד על השיק, ניתן להגיש תביעה בתביעות קטנות ולתת לשופט להחליט מי צודק. בהצלחה,