אבי

דליפה מצינור גז בדירה שכורה

השוכר הודיע על דליפת גז בדירה השכורה (מספר חודשים לאחר שהתרחשה). המשכיר אמנם הזמין את חברת הגז ושילם את עלותה של התקלה. השוכר טוען כעת לפיצוי מלא עבור הנזק הכספי שנגרם לו לאורך החודשים עקב אותה תקלה שמתבטאת בדמי שימוש גבוהים יותר עבור הגז בשל אותה דליפה. האמנם עלות הנזק חלה על המשכיר ? מדוע למשל לא התריע על הדליפה כבר מראשיתה ? (הדליפה הרי הפיצה ריח) אודה מאד עבור התשובה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה מה קובע החוזה בין הצדדים לעניין זה? בהיעדר התייחסות יש רשלנות תורמת של השוכר לכך שלא הודיע לבעל הדירה על דליפת הגז מצד אחד. מנגד אחריות המשכיר כבעל הדירה לתקן את הבלאי הסביר הנוצר בדירה. בהצלחה,

אבי

האמנם היה על המשכיר במסגרת "תיקון הבלאי הסביר" לחזות מראש דליפה מצינור הגז ? המשכיר הרי תיקן את הנזק מייד עם היוודע לו על הדליפה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם אכן השוכר לא הודיע כלל על הנזילה, ובכפוף למוסכם בחוזה, הרי שרשלנות השוכר היא מוחלטת ועליו לשלם את מלוא הסכום. בהצלחה,