דני

תיקון נזק בדירה - החלטה האם שימוש סביר או לא?

שלום רב, בדירה שאנו שוכרים נשבר לאחרונה כיור מטבח. הכיור נשבר כתוצאה מכוס שנפלה מהשיש לכיור (כ-10 ס"מ...). ע"פ החוזה בעל הדירה צריך לתקן נזק שנגרם לדירה כתוצאה מבלאי ושימוש סביר. בעל הדירה טוען הנזק באשמתנו ולא היה דבר פגום בכיור. (הוא טוען שהוא מבסס את דעתו על פי אינסטלטור שבדק את הכיור, למרות שבפועל האינסטלטור לא הגיע אלינו אף פעם. כשהוא הבין את שגיאתו הוא המשיך לטעון שהנזק באשמתנו) אנחנו טוענים שכיור שנשבר כתוצאה מכוס רגילה שנופלת לתוכו מדפנות הכיור (10 ס"מ) הינו כיור פגום... האם יש משהו שביכולתנו לעשות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב התשובה תלויה בחוזה ביניכם. בעיקרון ובד"כ במידה והדבר לא סותר את החוזה, קלקול ושבר חל על השוכר ובלאי טבעי על המשכיר. לפי המתואר לעיל הדבר דומה יותר לשבר - ולכן בעיקרון אמור לחול התשלום על השוכר. האם הכיור ישן או חדש? אם ישן אולי אפשר לבקש מבעל הבית להשתתף בעקבות בלאי טבטי שלו וכו'. אם חדש- אפשר לפנות לאחריות של היצרן. בהצלחה,