יחיאל

מתווך רוצה לפרסם תמונות של הדירה השכורה באינטרנט

היי, בעלת הדירה החליטה למכור את הדירה שהיא משכירה לנו, בחוזה רשום בנושא הזה שמתי שתרצה להביא אנשים לראות- תתאם איתנו ובשמחה נראה להם את הדירה. הבעיה היא שהמתווך החליט שהוא רוצה לצלם חדר חדר (עם כל הדברים האישיים שלנו שם!) ולהעלות לאינטרנט להתרשמות! כמו כן - המתווך רוצה לשים שלט "למכירה" ענק על המרפסת (בניין רב קומות) ואני די בטוח שועד הבית יתלונן על זה בהמשך. האם הדברים שהמתווך רוצה לעשות חוקיים? תודה מראש!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם הסכמתם לצילום דבריכם האישיים אז אין בעיה. רק בהסכמתכם. לגבי שלט למכירה - הדבר נהוג- ואם ועד הבית יתנגד - שיפנה אל בעלת הדירה. בהצלחה, www.behore.co.il

יחיאל

היי, תודה על התשובה - אחרי עוד חיפוש בגוגל מצאתי בפורום אחר את התשובה הבאה לגבי השלט, מה דעתך על זה? "שלום, אין חוק המחייב אותך להשאיר שלט "למכירה", אם אין התחייבות מפורשת שלך בהסכם המכר לתליית השלט, אז אינך חייבת להסכים לקיומו של השלט. אין לבעל הנכס כל זכות לתלות אותו כל עוד את בעלת זכות שכירות בנכס." - האם יש בסיס לתשובה הזו?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן אין חוק בעניין זה אלא החוזה בין הצדדים הוא שמתווה את היחסים ביניכם. בכל מקרה מומלץ לנהל את המו"מ מול בעל הדירה ולא המתווך - יכול להיות שלשניהם אינטרס שונה. אתה יכול לרתום לצידך את הועד המתנגד לתליית השלט. בהצלחה,