הילה

נזקי הסערה

שלום רב אני ובן זוגי שוכרים יחידת דיור גדולה, הצמודה לבית הראשי של המשכיר בו הוא מתגורר.  אנחנו גרים שם חודשיים, מחר ייפרע הצ׳ק ה 3.  אתמול הגענו הביתה וחשכו עינינו. חלק מהתקרה גם בסלון וגם בחדר השינה- התמוטט, נשפכו כמויות גדולות של גשם לתוך הדירה.  בסלון כנראה שלא נגרם נזק לרכוש, הטלויזיה תקינה נכון לעכשיו.  בחדר השינה הפתח נפער בדיוק מעל המיטה וצמוד לקיר. המזרון כולו נספג גשם.  מדובר במזרון שנקנה לפני שנה, עלה 3500, מזרון אורטופדי מיוחד לבן זוגי שסובל מכאבי גב ולא יכול לישון על כל מזרון.. בעל הבית הגיע במהירות, הוא היה בהלם רציני, מכיוון שרק לפני שנה הגיעו אנשי מקצוע לאטום את כל הגג.  הוא מייד החל להתקשר לאנשי מקצוע וקבע איתם למחר בבוקר.  בחוזה השכירות הסטנדרטי עליו חתמנו כתוב כי כל נזק לגוף ורכוש- על אחריות השוכר בלבד.  אך ברור כי איטום גגות/ בדיקת עמידותם הוא אינו בתחום האחריות של השוכר.  אנו רוצים לרכוש במהירות מזרון חדש, תוך יום-יומיים, מכיוון שכרגע, כמובן, אנחנו לא יכולים לישון בדירה. מהן זכויותנו מבחינה משפטית במקרה כזה? תודה הילה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בחוזה בין הצדדים. בהנחה שאין התייחסות לאמור לעיל מלבד החלק שצוטט על ידך, הרי שבאופן עקרוני החבות היא של בעל הדירה- אם אכן קריסת הגג הרסה את המזרון. וודאי שבעל הדירה לא ישוש לשלם הסכום במלואו - ובוודאי ידרוש לראות קבלה על מחירו, אבל כדאי לבקש ממנו השתתפות כאמור. בהצלחה,